Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sun Microsystems beszünteti a “Rock” chip fejlesztését

Laptop

A Sun Microsystems beszünteti a “Rock” chip fejlesztését

A Sun leállította a fejlett szerver chipjének a fejlesztését, amivel áthidalhatta volna riválisainak a technológiai előnyét, tették közzé az ügy ismerői.

A vállalat nem kommentálta a híreszteléseket. A Sun Microsystems számítógépes szolgáltatásokat nyújtó cégek közül a negyedik legnagyobb cég. Több mint öt évet, és milliárdokat fektettek a projektbe, annak reményében, hogy saját chipeket használhassanak a manapság leginkább Fujitsu processzorok által hajtott szervereikben.

A Rock-nak a múlt évben kellett volna piacra kerülnie, de többször is módosítani kellett a céldátumot, mert újabb és újabb hibákat fedeztek fel. A Sun szerverei az IBM és Hewlett-Packard gépekkel vannak elsősorban versenyben, írta meg a Reuteres.

A Sun az elmúlt időszakban egyezett meg az Oracle szoftveróriással, hogy az utóbbi felvásárolja 7 milliárd dollárért. A mostani hírek nem sokkal az után érkeztek, hogy az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison azt nyilatkozta, hogy több pénzt akar a Sun szerver chipjeinek fejlesztésére szánni, az akvizíció lezárulása után.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés