Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megadta magát a Sun az IBM-nek

Dotkom

Megadta magát a Sun az IBM-nek

Minden jel szerint előrehaladott állapotban van az IBM és a Sun Microsystems egyesülése. A Kék Óriás ügyvédjei már a Sun szerződéseit és dokumentumait fésülik át, ami arra utal, hogy a Sun részéről gyakorlatilag zöld utat kapott az ügylet – írja a HWSW.Hu

Az IBM jogászai a Sun szerződéseit és dokumentumait vizsgálják át az ilyenkor szokásos elvárható gondosság elvétől vezérelve. Amennyiben a lap értesülései pontosak, úgy gyakorlatilag tényként kezelhető, hogy a Sun vezetése teljesen elkötelezte magát a vállalat eladása mellett, hiszen a Sun gyakorlatilag teljes vertikumában versenytársa az IBM-nek, ennek ellenére megosztja vele üzleti titkait.

Ez az átvilágítás napokba telik, és egyelőre nem tudni, mikor fejeződik be. A Wall Street Journal szerint azonban IBM valószínűleg a Sun felvásárlása mellet dönt majd és várhatóan 6,5 és 8 milliárd dollár közötti összeget fizet majd a cégért. A Sun vezetőinek célja az egyesüléssel továbbra sem nyilvánvaló, hiszen, ha az IBM megvásárolja a céget, az valószínűleg a vállalat nagy részének végét is jelenti, a Sunnak ugyanis alig van olyan termékvonala, melynek nincs IBM-es megfelelője. Az IBM-et a piacszerzés mellett valószínűleg az is motiválta a vásárlásban, hogy elkerüljék, hogy a cég valamelyik riválisuk kezére jusson – olvasható a HWSW.hu informatikai hírmagazin cikkében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés