Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: szuper érzékeny, mini GPS-vevő

egyéb kütyük

Teszt: szuper érzékeny, mini GPS-vevő

Ezúttal egy Blumax GPS modult kaptunk kipróbálásra a Gigateltől.

Manapság a GPS navigáció korát éljük, melynek ékes bizonyítéka, hogy ma már egyre több olyan mobiltelefont, vagy éppen PDA-t találunk a piacon, melyben ott az integrált GPS-vevő. Akkor sincs azonban gond, ha már meglévő készülékünkben esetleg nincs GPS, mert egy külső GPS-vevő révén könnyedén navigáció-képessé tehetjük a masinánkat.

A Blumax GPS-4012 típusjelzésű újdonság egy rendkívül kompakt kialakítású (72,2×46,5×20 milliméter) és kis tömegű (akkumulátorral együtt 64,7 gramm) külső GPS megoldás, mely Bluetooth (1.2) kapcsolaton keresztül kommunikál az arra alkalmas készülékekkel. A termék lelke nem más, mint egy nagy érzékenységű (-158 dBM), 51 csatornás MTK MT3318-as vevőegység (WAAS+EGNOS), mely 1 másodperces Hot startot, 33 másodperces Warm startot, illetve 36 másodperces Cold startot tesz lehetővé.

Baloldalt található a bekapcsoló csúszka, jobboldalt pedig a töltéshez használatos miniUSB csatlakozó: az alapcsomagban szivargyújtós töltőt igen, hálózati adaptert viszont nem találunk. Az egyszerűen cserélhető lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel maximum 25 órás működési időt tesz lehetővé, melyben nagy szerepe van többek közt a Smart Power Save és a Fuzzy Auto On/Off technológiáknak. Ez utóbbiak a gyártó szerint mintegy 65 százalékkal mérséklik az egység fogyasztását.

A zongoralakk fekete színben pompázó vevő alját egy speciális bevonattal látták el, így nem kell amiatt aggódni, hogy az autó műszerfalán össze-vissza fog csúszkálni a készülék. A fedlapon három LED-et találunk, melyek a GPS-vételről (narancssárga), a Bluetooth kapcsolatról (kék), illetve az akkumulátorról (vörös/zöld) szolgáltatnak számunkra különböző vizuális információkat.



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés