Connect with us

technokrata

Melyek az okosóra legfőbb előnyei, ha sporthoz viseled?

okosóra

LifeStyle

Melyek az okosóra legfőbb előnyei, ha sporthoz viseled?

Melyek az okosóra legfőbb előnyei, ha sporthoz viseled?

Bár az okosórák funkciói egyelőre korlátozottak, vannak egészségügyi és fitnesz-alkalmazások, amelyek kifejezett előnyökkel bírnak az egészségtudatos felhasználók számára. Most összeszedtük ezeket!

  1. Könnyebben megy az edzés, ha közben a kedvenc számaidat hallgatod.

Sok okosóra lehetővé teszi, hogy a kedvenc dalaidat közvetlenül az órára töltsd, az okostelefontól függetlenül. A bluetooth fejhallgatóval kombinálva ez biztosítja a legnagyobb kényelmet az edzés során. Noha a zene önmagában nem javítja az egészséget, remekül motiválhat a testmozgásra.

  1. Követheti a lépéseidet

Az egyik legegyszerűbb módja az egészségi állapot javításának és az aktivitási szint növelésének, ha napi tízezer lépést teszel meg. Az okosórák beépített lépésszámlálóval rendelkeznek, amely megkönnyíti a megtett lépések számának ellenőrzését. Bár ezeknek a lépésszámlálóknak a pontossága megkérdőjelezhető, a legfontosabb az, hogy mozogj a lépéscél elérése érdekében.

  1. Figyeli az alvásodat

Az Egyesült Államokban a felnőttek több mint egyharmada kevesebb mint 7 órát alszik éjszaka. A hosszan tartó alváshiány hosszú távú negatív következményekkel járhat a szervezetre nézve.

Az éjszakai okosórák segítenek nyomon követni az alvási mintákat, és meg tudják különböztetni a mélyalvás és a REM alvás szakaszait, valamint az ébrenlét fázisait. Bár nem helyettesítik a professzionális alváskutatást, ezek a statisztikák segíthetnek azonosítani a mintákat, és célokat tűzni ki az alvás minőségének és mennyiségének javítására.

  1. GPS-sel van ellátva

A GPS mutatja a gyaloglás vagy futási időtartamát, a megtett távolságot, valamint a szintbeli különbségeket. A pulzusszám rögzítése pedig csak a hab a tortán! A fent említett paraméterekkel kombinálva az órád a nap folyamán elégetett kalóriák számát is mutatja. Kedved kaptál hozzá, hogy befektess egy sportórába? A https://www.insportline.hu/sportora oldalon számos változat közt válogathatsz.

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu