Connect with us

Hirdetés

technokrata

Imádják kerékpárosok ezt az új magyar fejlesztést

flexcom

Kütyük

Imádják kerékpárosok ezt az új magyar fejlesztést

Imádják kerékpárosok ezt az új magyar fejlesztést

Hazai fejlesztésű az az egyszerűen használható nyomkövető berendezés, amellyel a feltaláló szerint a kerékpárok nem csupán lopásbiztossá válnak, hanem a teljesítményünkről, útvonalunkról is pontos képet kapunk általa.

Már 14 éve foglalkozik GPS-rendszerekkel Horváth Zoltán, aki most egy biciklis nyomkövető szabadalmával állt elő. Elmondása szerint azért, mert „bár korábban is voltak nyomkövetők a piacon, ezeket ma gyakorlatilag senki sem használja, annyira nem praktikus darabok”.

„Van például egy keréklámpába szerelt, kínai gyártmány, amit egy mozdulattal le lehet törni, vagy ki lehet belőle venni a SIM kártyát, így megszűnik a nyomkövetés és a riasztás. Más modelleket a kerékpárvázba, a nyeregbe vagy a kormányvázba rejtenek, így a használónak néhány naponta szét kellene szednie az említett részeket – ezt természetesen senki sem fogja megcsinálni, hiszen már nyerget állítani is fárasztó”

– idéző a feltalálót az új, magyar eszközt forgalmazó Flexcom közleménye.

A 35 ezer forintos, kerékpárok mellett rollerekhez, motorokhoz is használható FB222 a leírás szerint ugyanúgy működik, mint például a kormányzár: a kulacstartó alá rejtve látható, elrettentő erővel is bír. Kitalálója szerint „felrakni pofonegyszerű, leszedni annál nehezebb”. Ha valaki az USB-nyílást akarja kinyitni, attól már beindul a riasztó. Ha pedig bárki el akarná tulajdonítani a kerékpárt, a rendszer 15 másodpercen belül riasztó e-mailt küld. A készülékben olyan SIM kártya van, amely a világ bármely országában használható.

A készülék kulcseleme magyar gyártmány. Hazai tervezésű, ráadásul itthon gyártják: a burkolata Újpesten készül, Dunakeszin festik le, és Fóton szerelik össze. A készenléti ideje 90 nap, az üzemideje 90 óra, és 400 km volt a legnagyobb távolság, amit egy töltéssel kibírt a készülék. Így havonta egyszer, powerbankkel elegendő újratölteni.

A Flexcom közleménye kitér arra is, hogy a kütyü mellé jár egy szolgáltatás, mellyel az útvonalunk a térképen is kirajzolódik, így pontosan lekövethetővé válik, mikor merre jártunk. A felületen – amely böngészőből, illetve androidos alkalmazással is elérhető – láthatjuk például, hogy a kerékpáros mennyit tekert, hol voltak a várakozási pontok útközben, de a váltakozó magasságot is nyomon követhetjük egy diagram segítségével.

Forrás: HVG

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés