Connect with us

Hirdetés

technokrata

Webkamera saját processzorral

Smart home

Webkamera saját processzorral

A D-Link kamerája vezeték nélkül dolgozik, és további érdekessége, hogy webszerverként is funkcionál.

A D-Link bemutatta DCS-2121 vezeték nélküli Internet kameráját, melynek saját webszervere számos hasznos megoldást kínál. Ezen keresztül csatlakozik az otthoni hálózathoz, és azon keresztül továbbítja az élő képet bármely Internethez csatlakoztatott számítógépre, 3G-s mobiltelefonra vagy PDA-ra. Így nincs szükség bekapcsolt számítógépre otthonunkban, csupán aktív hálózatra. Továbbá sem szoftver, sem merevlemez nem szükséges a felvételek rögzítéséhez, a kamera képeit rögzíthetjük hálózati tárolóra vagy a készülékbe helyezett SD kártyára is.

A kamera két formátumban képes a felvételeket rögzíteni és továbbítani: MJPEG-et használ a finom részletek tökéletes megjelenítéséhez, és kisebb sávszélességű MPEG-4 formátumot a 3G mobilokra való továbbításhoz. Nagyfelbontású megapixeles CMOS szenzorral és fényérzékeny lencsével szerelt, így rossz fényviszonyok között is használható. A DCS-212 16x digitális zoommal rendelkezik, így akár egy hatalmas nappaliban is leolvashatjuk a szemközti polcon lévő könyvek címét.

A megfigyelés és biztonság érdekében célterületeket határozhatunk meg, melyeken belül mozgásérzékelő funkciót alkalmaz a kamera. Amennyiben mozgást érzékel, úgy e-mailben figyelmeztetést küld erről. A DCS-2121 beépített mikrofonnal rendelkezik, így hanginformációt is kaphatunk a megfigyelt területről, hangszóró alkalmazásával pedig kétirányú kommunikációs csatornát alakíthatunk ki. Az Interneten továbbított és fogadott felvételeket menthetjük a számítógép helyi merevlemezére vagy hálózati tárolóra is szoftver telepítése nélkül.

A DCS-2121-hez mellékelt D-Link Click´n Connect szoftver néhány egyszerű lépéssel vezeti végig a felhasználót a telepítésen, a kábelek csatlakoztatásán. A szintén mellékelt D-ViewCam szoftverrel akár 32 kamera is kezelhető együtt nyilvános területek vagy üzlethelyiségek megfigyeléséhez.

A DCS-2121 Vezeték nélküli Internet kamera november elejétől kapható Magyarországon, ajánlott bruttó végfelhasználói ára 100 forint híján 60.000 Ft.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés