Connect with us

Hirdetés

technokrata

Xerox: fejlődés a fenntarthatóság és a közösségi programok területén

Laptop

Xerox: fejlődés a fenntarthatóság és a közösségi programok területén

A Xerox jól teljesített az üzleti etika, a munkakörnyezet és a változatos alkalmazotti kör területén is

Budapest, 2008. november 26. – A Xerox kiadta 2008. évi, a társadalmi felelősségvállalásról szóló beszámolóját, amely azokat a több évtizede alkalmazott irányelveket és munkásságot részletezi, amelyeken mentén kifejlődött a Xerox társadalmi felelősségvállalási politikája. A dokumentum olyan fontos mérföldköveket említ, mint az üvegházhatású gázok kibocsátásának 21 százalékkal történő visszaszorításért 2002-ben indított nemzetközi program, illetve a változatos beszállítói kör alkalmazásáért, az etikus működésért, valamint az újításokért járó elismerések.

A beszámolóban a vállalatirányítással és üzleti etikával, az ügyfelek adatkezelésével és elégedettségével, a dolgozói kör változatos összetételével, valamint az alkalmazottak fejlesztésével, a környezetvédelmi kezdeményezésekkel, a vállalati támogatásokkal és további területekkel kapcsolatos ismertetők és mérőszámok szerepelnek.

A következőkben megemlítünk néhány megvalósított célkitűzést és fontos mérőszámot a 2008-as beszámolóból:

Fenntartható fejlődés

A Xerox jelentős fejlődést mutatott a környezetvédelmi fenntarthatósági célok elérése, különösen a klímavédelem és a fenntartható papíréletciklus területén. A vállalat jó úton halad az üvegházhatású gázok mennyiségének mérséklése felé, ahol a cél a 25 százalékos csökkentés 2012-ig. A Xerox a 2002 és 2007 között eltelt öt év alatt energiafelhasználását 19, míg az üvegházhatású gázok kibocsátását 21 százalékkal csökkentette. A klímavédelmi lépések támogatása értelmében a 2007-ben bevezetett új termékek 80 százaléka megfelel az USA Környezetvédelmi Hivatalának szigorú Energy Star követelményeinek.

Az irodai nyomtatókhoz és fénymásolókhoz használt papírok egyik legnagyobb forgalmazójaként a Xerox a fenntartható papíréletciklus megvalósításán dolgozik. A vállalat kiérdemelt egyebek mellett egy olyan elismerést, amely végigköveti és tanúsítja az erdőből kikerülő termékek útját az értékesítési láncon belül, egészen a végfelhasználóig.

A Xerox ezenkívül a közelmúltban két elismerést is kapott, amellyel a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi területen végzett tevékenységét díjazták. A vállalatot a tavalyi év után 2008-ban is listázták az Észak-Amerikára vonatkozó Dow Jones Fenntarthatósági Indexeken. A mutatószámok azoknak a vezető társaságoknak a pénzügyi teljesítményét jelzik, amelyeknél kulcsfontosságú a fenntartható fejlődés. A Dow Jones Fenntarthatósági Indexek jelöltjeit alapos vizsgálatnak vetik alá, hogy felbecsüljék a cégeknél a vállalatirányítást, a kockázatkezelést, a márkázást, a klímaváltozás csökkentése érdekében tett lépéseket, a beszállítói lánc és a munkavállalók kezelését. A Xeroxot a KLD független kutatóintézet is hét indexén listázta, elismerve ezzel a vállalat nemzetközi előírásoknak is megfelelő, társadalmilag felelős tevékenységét.

A Xerox környezetvédelmi programja nemcsak a társaság ökológiai lábnyomának csökkentésére terjed ki, hanem az ügyfelek zöldebbé válását is elősegíti. Ezt a célt szolgálják például a kizárólag egy funkcióra képes irodai eszközöket kiváltó, másolásra, faxolásra, nyomtatásra és szkennelésre képes Xerox multifunkciós berendezések.

Vevők

A Xerox a lehető legteljesebb szolgáltatás nyújtására törekszik felhasználói felé. Ez magában foglalja többek között a vevőkkel kapcsolatos információk engedély nélküli felhasználásának megakadályozását, a Xerox termékek és a bennük tárolt anyagok biztonsági adatainak megőrzését, valamint a hálózat biztonságát garantáló termékek tervezését és biztonsági megoldások fejlesztését.

Közösségi munka

Az emberközpontúság a kezdetektől fogva a Xerox vállalati kultúrájának része. A cég évente mintegy 12,5 millió amerikai dollárt fordít különböző szervezetek támogatására. A támogatások köre kiterjed a munkára való felkészülést megalapozó oktatásra, mint amilyen például a Xerox technikai tanulmányokat támogató ösztöndíjprogramja kisebbségek részére (Xerox Technical Minority Scholarship Program), amely tavaly 122 rászoruló diák részére biztosított ösztöndíjat. Szintén idesorolható a tudományos és technológiai programok, robotikai versenyek és a közösségi projektek támogatása.

Munkavállalók

A Xerox hisz abban, hogy a kellemes munkakörnyezet kialakítása erősíti a dolgozók versenyképességét. A vállalat értékeli a másságot, díjazza a jó teljesítményt, kiváló lehetőséget kínál a fejlődésre, és segít az alkalmazottaknak, hogy megfelelő egyensúlyt tudjanak kialakítani munkájuk és magánéletük között. A Reputation Institute az Amerikai Egyesült Államokban végzett felmérés alapján a Xeroxot a tíz legelismertebb vállalat közé sorolta, ami a Forbes magazinban is megjelent.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés