Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy teljesítményű új Apple iMac G5 számítógépek

Laptop

Nagy teljesítményű új Apple iMac G5 számítógépek

Az Apple bemutatta legújabb iMac G5 modelljeit, melyek akár már 2 GHz-es PowerPC G5 RISC processzorral, alapáron beépített AirPort Extreme és Bluetooth illesztőkkel, valamint előre telepített Mac OS X 10.4 Tiger operációs rendszerrel is fel lehetnek vértezve.

Az új iMac G5 modellek ezenkívül gyorsabb grafikus vezérlővel és a kétrétegu lemezeket is támogató, 8x-os sebességű SuperDrive meghajtóval lettek felszerelve, valamint már alapáron 512 MB tárat tartalmaznak. Minden új iMac G5 gép tartozéka az iLife ´05 szoftver is, az Apple díjnyertes digitális-életstílus programcsomagja.


Az iMac G5 példamutató egyszerűséggel tömöríti az egész számítógépet tápegységgel és még az optikai meghajtót is a TFT képernyő alig öt centiméter vastag házába. A képernyő kiváló képminőséget kínál, a 20 colos modellen 1.680×1.050 képpont, a gazdaságos 17 colos változaton pedig 1.440×900 képpont natív felbontásban. A beépített AirPort Extreme 802.11g és Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) vezeték-nélküli illesztőknek köszönhetően egyszerűen csökkenthető az íróasztalt körülvevő kábelrengeteg.

A PowerPC G5 processzor átütő teljesítményének és az akár 667 MHz-es előoldali buszrendszernek köszönhetően az új iMac G5 teljesítménye tovább nőtt, melyet akár 2 GB méretű, 400 MHz-es DDR memória és akár 400 GB háttértár is támogat. Az új modellekbe az ATI Radeon 9600 grafikus vezérlője kerül beépítésre, 128 MB dedikált tárral, mely kellő teljesítményt biztosít a legkorszerűbb játékok számára is, és igazán látványossá teszi a Tiger rendszer vizuális hatásait. A legkorszerubb csatlakozási lehetőségeket 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet vezérlő, valamint három USB 2.0 port (plusz 2 USB 1.1 a billentyűzeten), valamint két FireWire 400 port biztosítják; melyek ˝plug-and-play˝ egyszerűséget biztosítanak nem csak az Apple piacvezető iPod digitális zenelejátszója, de számtalan más kiegészítő számára is.

Minden új iMac G5 modell a Mac OS X 10.4 Tiger szoftverrel kerül forgalomba, mely a világ legfejlettebb operációs rendszerének már ötödik nagy frissítése, és több mint 200 új funkciót kínál – köztük az újszerű, mélyen integrált Spotlight keresőt és számtalan apró Dashboard kiegészítőt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ´05 szoftvert is; mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.

A legújabb iMac G5 modellek 17 colos TFT képernyővel és 1,8 vagy 2 GHz-es processzorral, illetve 20 colos TFT képernyővel és 2 GHz-es processzorral már megrendelhetők a magyarországi Apple viszonteladóknál.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés