Connect with us

Hirdetés

technokrata

Unoka-nagyszülő Informatikai Verseny

Laptop

Unoka-nagyszülő Informatikai Verseny

UNIVER – az Informatikai Érdekegyeztető Fórum családi programja.

Egy informatikai rendezvény lehet családi program is. Főként ahol a legtávolabbi generációk közösen, egymást segítve vetélkedhetnek. Ez javasolja minden családnak az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), amelynek elsődleges célja az információs társadalom magyarországi megvalósítása.

A rendezvény célja, hogy mind szélesebb kör kapcsolódjon az információs világháló felhasználói közé. A szervezők úgy vélik, hogy fel kell hívniuk a figyelmet a családi nevelés, korosztályok közötti kapcsolatok és az informatika fontosságára. Feladatuknak érzik, hogy ne csak a legfiatalabbak, hanem minden korosztály megismerhesse az informatika előnyeit, és ha azt a generációk együtt teszik, az különös öröm.

Fél év alatt 20 százalékkal növekedett ugyan Magyarországon az Internet használók száma, de a világháló elterjedtsége még mindig közepesnek mondható Közép- és Kelet-Európa többi országaihoz képest. Mindemellett teljes korosztályok mellett száguld el az informatika rakétája, s míg az Egyesült Államokban az Internet-használók jelentékeny része nyugdíjas, nálunk ez az arány csak ezrelékekben mérhető.

Ezért az Inforum egy olyan játékos családi, informatikai versenyt rendez, amelyben a győzelemhez a generációk együttműködése szükséges.

A versenyre minden, a 12. éves és fiatalabb gyermek jelentkezhet legalább 60 éves (déd)nagymamájával / (déd)nagypapájával párban. A versenyre december 7-én kerül sor az ELTE TTK számítógép termében, ahol 100 gépet biztosítanak a versenyzőknek. Minden páros egy szaktanárok által összeállított feladatsort kap, melynek megoldására 3 óra áll rendelkezésükre.

A legjobb páros márkás személyi számítógépet, a második helyezettek egy-egy digitális kamerát, a harmadik helyen végzők egy kulturális anyagokból és játékokból álló szoftver csomagokat nyerhetnek. Külön díjat kap a legfiatalabb és a legidősebb versenyző, minden résztvevő oklevelet vihet haza a rendezvényről.

Elképzelhető, hogy az idei verseny sikere alapján jövőre már országos versenyt rendezhet meg az Inforum.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés