Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zoom – Videó és Digitális Média Fesztivál

Dotkom

Zoom – Videó és Digitális Média Fesztivál

Véget ért a Kánaán.

Pécs városa adott helyet az idén másodjára megrendezett “Zoom” Videó és Digitális Média Fesztiválnak, amely csütörtöktől szombatig fogadta a látogatókat.

Az immár második alkalommal megrendezett fesztivál célja a vizuális művészetekben jelentkező új trendek bemutatása. Hiszen a digitális technológia megjelenése nem csupán az alkotói folyamatban okozott mély változásokat, de a digitalizáció hatása a kultúra, a kommunikáció és az információáramlás viszonyrendszerében is felfedezhető volt.
A rendezvényszervezők úgy vélték, hogy ennek hatásait nem csak a művészeknek és a kommunikációs szakembereknek, hanem az érdeklődő közönségnek is meg kellett mutatni.

A fesztiválnak otthont adó Apolló moziban mintegy 40-50 művész jelent meg, többségük Magyarországról, de érkeztek alkotók Franciaországból, Izlandról, Szlovákiából és Horvátországból is.

A szakmai előadásokat fotó- és képeslap kiállítások, valamint filmvetítések kísérték. A látogatók a három nap alatt mintegy nyolcvan filmet nézhettek meg a Retina nemzetközi film és videó fesztiválok anyagaiból, továbbá a Zágrábi Rajzfilmiskola, a Pécsi Tudományegyetem, az Iparművészeti Egyetem, és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak munkáiból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés