Connect with us

Hirdetés

technokrata

Állami támogatás – nem csak IT-cégeknek!

Dotkom

Állami támogatás – nem csak IT-cégeknek!

Nyolcmilliárd a kis- és középvállalatoknak.

Március 1-jei meghirdetése óta mintegy ezer kis- és középvállalkozás (KKV) nyújtott be pályázatot a Széchenyi Gazdaságfejlesztési Programra, melynek keretében idén 8 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást vehetnek igénybe.

Az utóbbi két és fél hónap tapasztalatai alapján a mikrovállalkozások között – a kilenc részprogram közül – az ISO minőségirányítási rendszerek kiépítése volt a legnépszerűbb. Ugyanakkor eddig a meghirdetettnél kevesebb feldolgozóipari beruházás megvalósítására nyújtottak be támogatási igényt. Ennek oka a beruházási projektek hosszadalmas előkészítésében keresendő. A minisztérium egyik hivatalnoka szerint nyár közepére várják az ilyen jellegű pályázatok dömpingjét.

A pályázatok elbírálása egyébként éppen ezen a héten kezdődött és megszakítás nélkül zajlik majd egész évben.

Információink szerint az EU házhoz jön című program keretében a minisztérium előadói felkeresik az ország mintegy 150 kistérséget. Az akció kezdete óta Szabolcs-Szatmár-Bereg, Fejér, Bács-Kiskun, Heves és Nógrád megyében tartottak előadásokat, amelyeken több mint 4 ezer vállalkozó vett részt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés