Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál gyengébben teljesített az USA gazdasága

Dotkom

A vártnál gyengébben teljesített az USA gazdasága

A gazdaság továbbra is gyengélkedik a tengerentúlon. Egyes elemzők szerint a hullám még nem érte el Kelet-Európát.

A várakozásokkal szöges ellentétben 0,1 százalékkal csökkent áprilisban az amerikai kiskereskedelmi forgalom. Az autóeladások nélkül számított lakossági vásárlások 0,9 százalékkal estek.

Ezzel szemben az elemzők többsége átlagosan 0,4 százalékos növekedést valószínűsített a márciusi 2,1 százalékos emelkedés után, az autóeladások nélkül a kiskereskedelmi forgalom 0,2 százalékos bővülését várták a márciusi 1,1 százalékos erősödést követően. Éves összevetésben, áprilisban a kiskereskedelmi eladások 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi értéket.

A lakossági vásárlás visszaesése részben a benzineladások 5,9 százalékos csökkenésének volt köszönhető, ami pedig az alacsony olajárak következménye. Amennyiben kiegyenlítjük a benzináraknak az indexre gyakorolt hatását, éppen az elemzők által várt 0,4 százalékos növekedést kapjuk.

Az értékesítések mértéke a legtöbb termékcsoportnál csökkent, kivéve az autóknál – amelyek piaca 2,5 százalékkal nőtt – valamint a gyógyszertárak, a sport-, elektronikai és otthoni berendezések értékesítését.

Az USA fogyasztói költekezése a tavalyi év vége óta lassul, és ez jelentősen visszafogja a gazdaság egészét, amelynek a fogyasztási kiadások gyakorlatilag kétharmadát adják. Az Egyesült Államok gazdaság az első negyedben 1,6 százalékos növekedést mutatott a tavalyi azonos időszakhoz képest. Elemzők a következő hónapokban fokozatos javulásra számítanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés