Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már elavult a DDR333?

Laptop

Már elavult a DDR333?

Pár hónapja még sokan erősen kételkedtek abban, hogy a Samsung valóban képes lesz rendkívül gyorsan megjelenni DDR400 modulokkal. Tévedtek…

Ugyanis a mai naptól fogva a Samsung szállítja a vadonatúj PC3200-as modulokat. 128, 256 MB-os és május vége felé már 512 MB-os kiszerelésekben. Köszönhető ez a gyorsaság az alaplapi chipset-gyártók nagyon kedvező visszajelzéseinek.

A mintapéldányok az Nvidia, a VIA és a SiS laborjaiban jártak, ennek megfelelően ezektől a gyártóktól számíthatunk hamarosan megjelenő, ilyen memóriát támogató chipsetekre. Pillanatnyilag a modulok ára ismeretlen. A nagyteljesítményű asztali gépek piacán azonban szinte biztos, hogy jelentős kereslet mutatkozik majd.

Az újdonsággal kapcsolatban jelenleg egyetlen, viszonylag komoly probléma merült fel. Mégpedig az, hogy a JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) szerint a DDR400-nak csak a majdani DDR II szabvány megjelenésével jön el az ideje. Így könnyen előfordulhat, hogy a DDR I szabvány előírásai alapján tervezett és gyártott Samsung PC3200-as modulok szabványon kívülre kerülnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés