Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPRS-képes kéziszámítógépet jelentet meg a Palm az év végén

Laptop

GPRS-képes kéziszámítógépet jelentet meg a Palm az év végén

Nem hivatalos hírek szerint valamikor az idei év vége tájékán a Palm cég egy GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt támogató kéziszámítógépet fog piacra dobni.

A fülöp-szigeteki illetőségű INQ7.net webes portál a Palm Dél-Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland régiókért felelős értékesítési igazgatójától szerzett információi szerint a kéziszámítógép-gyártó év végén egy csomagkapcsolt GPRS mobil adatátvitelt támogató tenyérgéppel fog piacra lépni. A mobil adatátviteli képességekkel felvértezett eszköz árusítása mellett a Palm saját márkanevén beindít majd egy adatátviteli szolgáltatást, amely természetesen a GPRS-en fog alapulni.

Mint ismeretes, a Palm idén januárban már megjelent egy mobil adatátviteli képességekkel felruházott kéziszámítógéppel, az i705-tel, ám ez a modell csak az Egyesült Államokban, a Cingular Wireless Mobitex-alapú, csak adatátvitelre használt mobilhálózatán használható.

Ezzel szemben az európai mobilszolgáltatók jelentős részénél elérhető a csomagkapcsolt GPRS adatátvitel, amely elméletileg 114 Kbps-os átviteli sebességet is képes biztosítani. A tervek szerint az év végén megjelenő Palm PDA-k belsejében már ARM-alapú Texas Instrument mikroprocesszorok lesznek megtalálhatók, melyek a GSM/GPRS mellett a CDMA/CDMA2000 szabványokat is támogatni fogják, ezáltal különböző piacokra szánt változatok is könnyen kialakíthatók lesznek ugyanazon tenyérgépekből.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés