Connect with us

Hirdetés

technokrata

A WD 120 GB-os merevlemeze

Laptop

A WD 120 GB-os merevlemeze

A programok által igényelt hely egyre csak növekszik. Nem könnyű az igényeiknek megfelelni. Ilyen jellegű problémáinkra jó ideig megoldást jelenthet a WD 120 GB-os meghajtója.

A Western Digital 2000. októberében piacra dobta 100 GB-os ”Special Edition” winchesterét, melynek egyik érdekessége volt, hogy 2 MB-os gyorsítótárral rendelkezett.

Nem kellett sokat várni a következő megjelenésre, a kapacitást és a puffer méretét tovább növelték, így jött létre az új Caviar, a maga 120 GB-os kapacitásával, melyhez 8 MB-os (!) cache tartozik.

Már a 2 MB-os puffer sem számított kicsinek, de ez, a 8 MB-os talán már tényleg túlzásnak tűnhet. A gyártó szerint azonban nem az, hiszen szerintük az új modell teljesítménye meggyőző.

A tányérok percenkénti fordulatszáma 7200, mely manapság már nem kirívó érték, ugyanis ez az egyik kulcsa a magasabb teljesítménynek. A 8 MB-os puffer nagy mértékben növeli a teljesítményt, hiszen csökkenti azoknak a fizikai hozzáféréseknek a számát, melyek a lemeztányérokhoz történnek.

Szerverekben használva szintén hasznos a megnövelt puffer, hiszen az írási és olvasási parancsok gyorsabban kerülnek be a várakozási sorba, így a felhasználók hamarabb juthatnak az általuk igényelt adatokhoz.

A Western Digital ”Special Edition” Caviar 120 GB ára magasnak tűnhet, de jelenleg még kevés a felhasználó, aki ekkora igénnyel rendelkezne. Viszont azoknak akiknek ekkora kapacitásra van szükségük 389 dollárt ki kell fizetniük a készülékért.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés