Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: ConCorde Raptor P60 – falkában vadászik

Mobil tesztek

Teszt: ConCorde Raptor P60 – falkában vadászik

A Raptorok kipusztultak. Vagy mégsem? Nagyon jól felismerte a ConCorde, hogy sokaknak hiányzik az egyszerű, de agyonverhetetlen telefon. Ilyet ajánlanak nekünk most, pofátlanul olcsón, két színben is. A Raptorok is falkában vadásztak, így telefononként egyből két SIM foglalatot kapunk, ezzel megduplázva a kapcsolattartás esélyeit.

A strapatelefonok – azok a készülékek, amelyekre nem kell vigyázni, mert többet bírnak, mint a gazdájuk – csak azokat nem hozzák lázba, akiknek még nem tört össze vagy ázott be telefonjuk. Akiknek viszont igen, azok nagyon jól tudják, hogy vannak élethelyzetek, amikor a csilli-villi, méregdrága okostelefon semmire sem használható. A ConCorde Raptor P60 nemhogy nem drága a maga 19.900,- forintos árával, de gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Ha tehát a kedves olvasó olyasmire vágyik, amit mindenhol használhat, dupla SIM-mel is egy hétig elketyeg és még vagány is, akkor olvasson tovább, mert ez a teszt egy ilyen telefonról szól.

DSC09458_resize

Az első kellemes meglepetés a ConCorde Raptor P60-nal kapcsolatban, hogy a jelenleg használatos MIND-HÁ-ROM SIM mérettel, adapter nélkül használható. Azt eddig is tudtam, hogy a kínai embernél találékonyabb nincs a világon, de hogy ugyanabba a foglalatba beilleszthető a normál, a micro- és a nano-SIM is, attól azért nekem is leesett az állam. Miért is fontos ez? Nos, én magam akkor használok ilyen strapatelefont, ha extrém körülmények közé megyek és az okostelefonom ezt nem bírná. Ilyenkor van ám azért szívás a SIM kártyákkal, mert ugyebár a mai okostelefonokban minimum micro-SIM van, de a legújabbakban meg már nano-SIM.

DSC09447_resize

 

Ilyenkor jön a buherálás az adapterekkel és én például így tettem tönkre egy alig 2 hónapos Motorola Defy Minit, amikor a normál SIM foglalatba az akkori micro-SIM-emet át akartam tenni egy adapterrel, hogy vizes sportok alkalmával is legyen nálam telefon. Szóval az adapter beleakadt a SIM lábaiba, azok kitörtek és a Defy Mini azóta is itt pihen a fiókban, használhatatlanul. Kár, mert az például sokkan jobban bírtná, mint mondjuk egy nagyobb képernyős Android. Akárhogy is a lényeg annyi, hogy a ConCorde Raptor P60-asba mindenféle buherálás nélkül belemegy mindhárom SIM-méret és ezzel igazi Jolly Joker lesz a telefonból. Ugye mondanom sem kell, hogy ezzel életmentő is lehet ez a készülék…

DSC09450_resize

Egyébként, ha már belemegy a nano-SIM, gondoltam egy nagyot és beletettem egy mobilinternetes kártyát. Láss csodát, az ország végén, ahol már a varjú is szlovákul károg, simán lett egyszer csak GPRS-es mobilkapcsolatom, amivel híreket tudtam olvasni, de még egy gyors e-mailt is el tudtam küldeni. Arra kell figyelni, hogy írjuk oda az URL elejére, hogy “m”, azaz a weboldal mobil változatát böngésszük. És már megy is…. Na, erre nem számítottam. Persze nem ezért fogjuk megvenni ezt a telefont, de ha már erre az “életmentő” vonalra rámentem egy kicsit, gondoltam kipróbálom, hogy ha a nagyon csodálatos okostelefon kinyiffan, mit lehet ezzel kezdeni. Hát ennyit. Minden szolgáltató, minden méretű SIM-kártyájával. Ez fincsi ám…

DSC09454_resize

Míg el nem felejtem. Az első döbbenet akkor jön az emberre, amikor a bekapcsolást követően 4 azaz négy MÁSODPERCCEL már telefonálhatunk is. Ennyi idő alatt töltődik be a “rendszer”, amely egyébként teljesen zárt, amit kapunk a telefonnal, azt tudja és új alkalmazások telepítésére nincs lehetőség. Persze nem is nagyon kell semmit telepíteni, mert zenelejátszó van, FM-rádió van, fényképezőgép van, fényképnézegető van, videó- és hangfelvevő van, számológép van. Ezen felül lépésszámláló, naptár, jegyzetek és e-book olvasó kényeztet. Persze mindegyik kompromisszumokkal használható, de eljátszadozni velük jó.

DSC09444_resize

Strapatelefon lévén én futáshoz vinném magammal, meg evezéshez, de akár úszni is lehet vele. A védettségét a ConCorde IP67-re lőtte be, ez azt jelenti, hogy por ellen vállalják a teljes védettséget, de a víz ellen nem merték meglépni ezt a merész kijelentést. A kínai persze a hátlapra azt írta, hogy IP68, ami azt jelenti, hogy a vízbe merítést is korlátlan ideig bírná bármilyen mélységben. Na, ez a telefon nem búvárszivattyú, de 1 méteres mélységben fél órát azért a forgalmazó is vállal rá. Ez pedig elég, hiszen nem akarunk mi ezzel búvárkodni, csak azt szeretnénk, ha annyit kibír, amennyit mi magunk is kibírunk. És annyit ki is bír…

DSC09456_resize

Tartozékilag sem vagyunk rosszul eleresztve, hiszen kapunk egy headsetet, amely szól és ingyen van, emellett hálózati töltőt és egy zseniális övcsipeszt, amibe beletenni és kivenni könnyű a telefont, de magától nem esik ki kemény rázkódásnál sem. A dobozban van még egy célszerszám a hátlap le- és felcsavarozására, mert a hátlap csavarokkal rögzül és tényleg vízhatlan. Nálunk a fekete-narancssárga színű modell járt, de van fekete-szürkében is azoknak, akik a szolidabb színeket szeretik. Nekem kifejezetten bejön a narancsárga, vagány és fiatalos.

DSC09453_resize

 

Kiknek és minek ajánlanám ezt a telefont. Főleg azoknak, akik olcsón keresnek strapatelefont, mert egy jobb vízálló tok áráért kapják meg ezt a készüléket akár a ConCorde webáruházában ide kattintva, akár a nagyobb elektronikai áruházakban. Azoknak is, akik második készüléket keresnek az okostelefonjuk mellé, mert minden SIM belemegy, így nem probléma a variálás. Azoknak is, akik nem szeretnek két telefonnal mászkálni, mert a dupla SIM ezt a problémát is megoldja. És azoknak is, akiki olcsón akarnak teljes magyarországi garanciával vásárolni, mert a ConCorde Raptor P60 mögött ott áll a ConCorde negyedévszázados tapasztalata és nem utolsó sorban a megbízható és udvarias szervizük.

 

 



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

ConCorde Raptor P60

  Megjelenés éve: 2015
  Pro:  
  - Olcsó, strapabíró, gyors, mindenféle SIM belemegy, hosszú üzemidő
 
  Kontra:  
  - Butatelefon, kicsi kijelző, rossz fénykép, rossz videó
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 2,2"
  • kijelző felbontása: 176*220"
  • kijelző típusa: LCD"
  • eszköz mérete: 122x54x20 mm
  • tömeg: 152 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: MTK6260D
  • memória: 32 MB
  • háttértár: 0 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: USB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 1,3 mpix
  • video chat:  
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: quadband
  • WiFi: nincs
  • Bluetooth: van
  • GPS: nincs
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: n/a
  • spec. szoftverek: n/a
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 1700 mAh
  • tapasztalat: 1 hét
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés