Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung S27B750V – Jobbra, át!

Tesztek

Teszt: Samsung S27B750V – Jobbra, át!

A Samsung 27 collos óriásmonitora egy nagyon jó választás. Extragaváns, ámde szép külső, a talpazatból balról beívelő képernyő elhelyezés, és nem utolsósorban szép színek, amik jellemzik.

A Samsung Magyarországól kaptuk a legújabb 27 collos szerzeményt, melynek különlegessége első ránézésre, hogy a hátulja és a talpazata fehér, ráadásul ez utóbbiban egy komplett PC is elférne, akkora. Nyilván fizika húzódik ennek a hátterében is: a nem középről, hanem a talpazat jobboldalából felívelő monitorhoz minden eddiginél komolyabb talp jár, a felborulást megelőzendő.

27 coll

A 27 collos monitorokat már szokom egy ideje, az asztalomon anno a teszt után megvásárolt 23 collos HUB-monitor mellett egészen komolyan mutat a Samsung 27 collosa. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek egyidejű használatára csak úgy van lehetőség, hogy a 27 collost HDMI-n, a 23 collos HUB monitort pedig USB-n csatlakoztatom a laptophoz, ezáltal lehetőség nyílik a több mint 2 éves Sony Vaióval akár egyszerre három – a noti, a 23 és a 27 collos – kijelző használatára is. És márpedig minél több a monitor, annál több információ áramlik az ember fejében egységnyi idő alatt. És most nem a feltétlenül a Facebook feedekre és a bulvár médiafogyasztásra gondolok.

Amíg a baloldalon épp írom a cikket, a jobboldalon nyitva van a jó öreg Thunderbird levelező kliens, egy böngésző, illetve egy Excel táblázat, ez az, ami egy monitorral csak hosszas ALT+TAB nyomkodások árán lenne elérhető. Windows alatt persze, a Mac-esek biztos tudnak erre is egy jó gesture-t, vagy fancy hangutasítást.

Csatlakozók

A portokat illetően a B750-es két HDMI porttal és hagyományos VGA aljzattal is rendelkezik, mely tény azért is öröm, mert így a régebbi gépek tulajdonosai is ugyanúgy élvezhetik a nagyképernyős előnyöket, mint az újabb pc-k vásárlói. Mindezek mellett a monitorban van hangszóró is, mely miatt egy mozdulattal szanálható az asztalon lévő hangfalpár szett is. A beépített hangszórók egyébként szépen szólnak, munka melletti zenehallgatásra inkább javallottak, mint egész estés, Youtube-ra éneklős házibulik lebonyolítására.

A nem fényes, ámde szinhű kijelzőre az égegyadta világon semmi panasz nem lehet: grafikusi felhasználásra ugyanúgy javallott, mint játékra, munkára. A B750-esből egyébként 24 collos is van, hasonló paraméterekkel, de kicsit kisebb formátumban kínálva ugyanezen funkciók tárházát.

A B750-es ára nem olcsó, bruttó 110.000Ft-ba kerül, melyért se nem 3D-s, se nem HUB-ot nem kapunk, csupán egy extravagáns, szép, szép színekkel kecsegtető 27-es monitort, beépített hangszórókkal, jó nagy és nehéz talpazattal. Talán az ára az, ami miatt egy meggondolást mindenképp javasolnánk, egyéb funkcióit tekintve azonban magunk is bármikor elfogadnánk a B750-est saját felhasználásra.

 



Szólj hozzá!

További Tesztek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés