Connect with us

technokrata

Teszt: Samsung S23A700D – 3D az asztalon

Tesztek

Teszt: Samsung S23A700D – 3D az asztalon

A Samsungtól hozzánk érkezett FULL HD-s 3D monitorrral teljes lett az életünk, már ha azon részét vesszük, amit az íróasztal mögött töltünk.

Merthogy a 3D monitor valahogyan nekünk egy kicsit ambivalens még mindig: játéknak ha ott a PS3, filmnézésre ha ott a tévé, akkor a 3D monitor valami olyasmi igényre teremtődhetett, mely a PC-s játékoktól elszokni  nem tudó és monitoron filmet néző réteg ihletett. Ez utóbbi a 23 collon 2 méterről az élvezhetőség határán van egyébként, a játékról pedig már régóta tudjuk: minél nagyobb a képernyő, annál jobb az élmény.

Külső

A tesztünk alanyát képező Samsung 3D-s monitor külsőleg semmilyen extrát nem takar: hátul egy HDMI és egy DVI bemenetet találunk, előlapján pedig érintőgombokkal tudjuk vezérelni a képernyőt. A fényes kijelző monitorral háttal ülve annyira nem jó, a képminőséget illetően azonban nem sok szavunk lehet: szórakoztató célra nagyon szépen hozza a színeket a gép, grafikusi célokra azonban inkább maradnánk a nem fényes, matt kijelzőknél.

A funkciókat tekintve az, hogy a monitor LED-es, FULL HD-s és 3D-s, körülbelül kimerül a sorolandó tulajdonságok listája. A 3D-hez egy darab aktív szemüveget kaptunk, ez Bluetooth-on keresztül csatlakozik a monitorhoz. A szemüveg egyébként egészen normálisan néz ki, az egyik szárába tudjuk belerakni a gombelemet, amivel működik. Mondjuk a garázstávirányítóból  kivéve pár perc alatt kipróbálhatjuk azt, hogy milyen is az, amikor az íróasztalnál ér minket utól a 3D, már ami abból a monitoron keresztül megjeleníthető.

3D módok

Ha normális monitorként akarjuk használni a Samsung 3D-s újdonságát, annak sincs akadálya: alapállapotból ugyanis úgy viselkedik a megjelenítő, mint akármelyik társa. Ha 3D filmet indítunk, akkor a 3D érintőgombot megnyomva tudjuk kiválasztani azt, hogy éppen miyen típusú – függőleges, vízszintes, 2D->3D, vagy képkockasorozatos – 3D-t nézünk éppen és eszerint konvertálja nekünk át a képernyő azt a képet, amit a szemüveggel látnunk kell.

A szemüveget felvéve, azt bekapcsolva „összezizzen” a kép, és a monitoron futó, addig szellemképes kép egyszercsak kiemelkedik, ezzel is minden eddigi munkánkat háttérbe szorítva és elvonva a figyelmünket a következő 2 órára.

A filmek másfél méterről élvezhetők, de miután a tévézést és mozizás szerintem alapvetően közösségi élmény, így picit magányosnak éreztem magam 2 óra ücsörgés után, akárhogyan is volt 3D-s az Avatar, immáron sokadszorra is. Mindemellett az eközben benyitó ügyfelek, partnerek is furán néztek rám, amikor a szemüvegben megláttak.

Mindent összevetve a Samsung SA700-as típusa bruttó 90ezerért kicsit sok, mondhatni a duplájába kerül a hasonló paraméterekkel rendelkező, 3D nélküli társainak. 90.000 Ft-ért pont 60 db 3D mozifilmet tudunk megnézni, mely bőven többnek hangzik annál, amit a következő 3-4 év alatt látni szeretnénk egyáltalán. Ha a felárat nézzük, akkor 30db 3D mozijeggyel többet kell fizetnünk az átlagos 23 collos Full HD-s Samsung monitornál, mi egyelőre inkább maradunk a mozinál…Szólj hozzá!

További Tesztek

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin