Connect with us

technokrata

Teszt: BluePanther Voyager mPAD és Voyager M – egyet a papának, egyet a mamának!

Tablet

Teszt: BluePanther Voyager mPAD és Voyager M – egyet a papának, egyet a mamának!

Lehet vásárolni jó tabletet olcsón is. De lehet-e vásárolni kettőt egy áráért? A BluePanther bebizonyítja, hogy igen, mert egy négymagos és egy kétmagos, nagyon rendben lévő tabletet kaphatunk összesen nem egészen 73 ezresért. De mi fér bele 45 és mi fér bele 27 ezer forintba? Például a családi béke…

Talán ismerős a szituáció, amikor az ember kiszorul a saját kütyüjéről. Mert azzal akar játszani a gyerek, azon akar fészbukozni a feleség/férj. Nem szerencsés tehát, ha egy családban csak egy tablet van. Ilyenkor mit teszünk? Az ember vesz a nagyteljesítményű tablet mellé egy gyöngébbet és máris kész a családi béke. Kompromisszum-e mindez? Hát akkor, ha emiatt a nagyobb gépre nincs elég pénz és így az is gyengébbre sikerül, vagy ha a kisebb gépre olyan kevés pénz marad, hogy az meg vállalhatatlanra sikerül. Mi most mutatunk egy olyan variációt, amellyel mindkét fél elégedett lesz.

DSC08720_resize

Apának:

A fő tabletnek kiválasztottuk a BluePanther Voyager mPAD-ot, amely egy igazi erőgép és mindenben csúcs, csak az árában nem. Nem untatnánk az olvasót a száraz adatokkal, aki kíváncsi, az a termék hivatalos weboldalán megtekintheti ezeket, ide kattintva.

DSC08699_resize

Emeljük ki ebből az adathalmazból a lényeget! Azt, ami miatt szeretni fogjuk ezt a táblát. Az első a mérete, mert ez a 7,85 colos képernyő nagyon el van találva. Úgy nagy, hogy közben kényelmes marad a tábla teste, tehát nem kellemetlen cipelni. A képernyő 1024×768-as, azaz 4:3 képarányú. Ez azért jó, mert Internetböngészéskor kényelmesebben elférnek rajta az oldalak, elég nagyok a betűk és mégsem kell oldalra csúsztatgatni a képet. Ráadásul ez egy szabványos képernyőfelbontás, ami miatt minden megjelenítés sokkal szebb rajta.

DSC08700_resize

Ha már a képernyő: IPS technológiát használ, minden szögből tökéletesen látszik és gyönyörűek a színei. Érintésre nagyon jól reagál, természetesen többérintéses kapacitív. Filmnézésre alkalmas, a 4:3 arány miatt a 16:9-es filmek esetén fekete csík van alul és felül, de erre ki lehet tenni a feliratokat. 3 egészestés filmet lehet rajta megnézni, ha nem toljuk túl erősre a fényerőt. Szóval képernyő terén nincs kompromisszum.

DSC08704_resize

A memóriánál sincs, mert a telepítésre 1 GB áll rendelkezésre. Ez nagyjából 300 átlagos méretű szoftver telepítésére elég, ami a legextrémebb felhasználónak is elég kell legyen. A háttértárnak 8 GB beépítettet kapunk, ez 32 GB-tal bővíthető nagyobbra. Ez annyit tesz, hogy teljes filmekből 45-50 darab fér fel rá, zenéből – MP3 formátumban, 320 kbps-sel – pedig nagyjából 682 órányi. Ha ez sem lenne elég, kapunk a tablethez OTG kábelt, amellyel külső tárolót is csatlakoztathatunk hozzá, azaz például pendrive-ot. A filmeket HDMI kábelen is kitehetjük a tévére, van kimeneti csatlakozó a tableten.

DSC08706_resize

A gép lelke egy Alllwinner A31S négymagos processzor, amely nagyon szépen rángatja a tabletet és igazán semmi meg sem kottyan neki. A tablet támogatja az USB-s mobilinternetes stickeket is, így mobilnetünk is lehet rajta könnyedén. A beépített kamerák elég gyengécskék, de az internetre megosztandó tartalmak készítésére alkalmasak. Van előlapi kamera is, ezért tudunk a tablettel videótelefonálni. A 3800 mAh-ás akkumulátor erős két napra szolgáltat energiát, erősebb nyúzás esetén is kibírja az egész napot. A töltéshez kapunk egy speciális töltőt, de az USB-n keresztül is veszi a töltést.

DSC08709_resize

Összegezve tehát egy mindenre használható tabletet kapunk 44.990,- forintért, amely szép, igényes, könnyű és nem túl nagy. A legfrissebb, 4.2.2. Androiddal érkezik. Ezért kellene folyamatosan küzdeni érte a családban, úgyhogy jobb is, ha megnézzük tesztünk másik szereplőjét is…

DSC08717_resize

Anyának:

A másik versenyzőnk egy gyengébb gép, de ez nem jelenti azt, hogy gyenge. Sem minőségben, sem tudásban. A BluePanther Voyager M dupla magos, viszont 1,2 GHz-es Rockchip RK3026 csipszettet kapott, amely idei technológia. A nyár végén mutatta be a kínai gyártó, simán alkalmas lenne 1080-as (full HD) képernyő kezelésére is, ebbe a tabletbe szerelve pedig nagyon unatkozik. Alul van ugyanis foglalkoztatva. Ennek köszönhető, hogy a tablet a mindennapi használat során magabiztosan kezeli a feladatokat.

DSC08710_resize

A képernyő 8 colos, 800×600-as felbontással. Csak LCD TFT technológia, ezért kicsit rosszabb a betekintési szöge. 120 fokig nem érzünk semmit, de az alatt már eltűnnek színek, fakul a kép. 512 MB telepítési memóriát kapunk, erre is elfér 200 szoftver és háttértárnak van egy 8 GB-os belső és egy 32 GB-tal bővíthető külső. Fogadja a hozzá kapott OTG kábelen keresztül az USB-s adathordozókat is, így lehet rá pendrive-ot is dugni. Természetesen ez a gép is teljesen magyar nyelvű, és támogatja szintén a külső internetes sticket is.

DSC08712_resize

A gép teste fehér, műanyag hatású, az oldallap és a hátlap egy anyagból van sajtolva. A töltés speciális csatlakozón keresztül történik és sajnos nem fogadja el az USB-n beadott energiát. Ezért a speciális töltőt magunkkal kell majd cipelni. Az előlapon van egy 0,3 megapixeles, a hátlapon pedig egy 2 megapixeles fényképezőgép, az internetre szánt tartalmak készítésére alkalmas. A létező összes videoformátumot és hangformátumot le tudja játszani, így a szórakozásnak nincs akadálya.

DSC08714_resize

A legvastagabb részen is csak 9,5 milliméter vastag, emiatt kényelmesen elfér mindenféle táskában. 3000 mAh-ás akkumulátor szolgálja ki energiával, ez erős nyúzás esetén nem egy teljes nap használatot jelent. A különböző teszteken eléggé a mezőny vége felé kullogott, de az egy évnél öregebb elsővonalas cuccokkal azért felveszi a versenyt.

DSC08716_resize

Összegezve tehát a BluePanther Voyager M tökéletesen alkalmas azoknak, akik nem akarnak nagyon durva játékokat játszani rajta. Internetezésre és mindenféle kapcsolattartásra wifin és mobil stickkel is alkalmas, így el lehet vele vonulni. Ajánlom a gyereknek is ajándékba, mert nagy a képernyője és így nem rongálja annyira a szemet, mint egy telefon. A tablet hivatalos oldala ide kattintva érhető el. Érdemes egy képernyővédő fóliára beruházni, mert sokat lesz használva, azt garantálom!

DSC08715_resize

Mis is a BluePanthertől kaptuk tesztelésre a két gépet, mindkettő nagyon tetszett. Meg is van a karácsonyi ajándék a keresztlányomnak, a Voyager M első tabletnek is tökéletes. Lesz öröm és végre nem az én telefonomat meríti le az játékokkal és a mesefilmnézéssel. Tökéletes eszköz lesz arra, hogy a betűket gyakorolja úgy, hogy észre sem veszi.Szólj hozzá!

További Tablet

BluePanther Voyager mPAD

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Korrekt hardver
  - Szép kijelző
 
  Kontra:  
  - Gyenge kamera
  - Nincs Bluetooth
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 8"
  • kijelző felbontása: 1024 x 768 pixel"
  • kijelző típusa: IPS LCD"
  • eszköz mérete: 199,6x134,3x8 mm
  • tömeg: 0 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Allwinner A31S Quad core Cortex A7 (1.0GHz)
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB, 3,5 mm audio, HDMI
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 2 megapixeles hátoldali kamera, VGA felbontású előlapi kamera
  • video chat:  
  • video felbontás: HD
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: -
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: -
  • GPS: -
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2 Jelly Bean
  • spec. szoftverek:
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 3800 mAh
  • tapasztalat: átlagfelhasználás mellett 2 nap
 

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu