Connect with us

technokrata

Ebben a kínálatban minden vállalat megtalálja a legjobbat

Office

Ebben a kínálatban minden vállalat megtalálja a legjobbat

A Dell bejelentette nagy teljesítményű informatikai (HPC) portfóliójának legújabb fejlesztéseit.

Egyszerűsített hagyományos HPC rendszerek vállalatoknak

A Dell új, globálisan elérhető Dell HPC és adatelemző megoldásai ötvözik az egyedi fejlesztésű HPC rendszerek rugalmasságát az előre konfigurált rendszerek sebességével, egyszerűségével és megbízhatóságával. A Dell mérnökei és domain szakértői az új rendszereket kifejezetten az egyes tudományos, gyártási és elemzési terhelésekhez igazították, teljes körűen tesztelt és ellenőrzött építőelem-rendszerek használatával. Emellett a Dell központosított hardvertámogatást és további szolgáltatásokat is biztosít a megoldásokhoz, azok teljes életciklusa alatt.

dellhpc

Az egyszerűbb konfigurálásnak és rendelési folyamatnak köszönhetően a szervezetek mostantól sokkal gyorsabban kiválaszthatják és telepíthetik a frissített Dell HPC rendszereket, bármilyen méretben. Az Intel Scalable System Framework részeként az új rendszerek az Intel legújabb processzor-termékcsaládjának tagjait tartalmazzák, továbbá támogatják az Intel® Omni-Path Architecture (Intel® OPA) hálózatokat, illetve a Dell HPC Lustre Storage és Dell HPC NFS Storage megoldások szoftvereit.

  • Élettudományokhoz tervezett Dell HPC rendszer – Célja, hogy válaszoljon az élettani tudományokkal foglalkozó szervezetek igényeire. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a bioinformatikai és genomikai központok kellő időben jussanak eredményekhez és azonosítsák a szükséges kezeléseket, miközben biztosítja az iparági szabályozásnak való megfelelést, valamint a bizalmas adatok védelmét.
  • A gyártó szektor igényeire szabott Dell HPC rendszerA gyártási és mérnöki tevékenységeket végző ügyfelek számára tervezett megoldás, összetett tervezési szimulációk, mint például szerkezeti elemzések és számítógépes folyadékdinamikai számítások futtatásának megkönnyítéséhez.
  • Kutatásokhoz tervezett Dell HPC rendszer – Segítségével a kutatóközpontok gyorsan telepíthetnek olyan HPC rendszereket, amelyek megfelelnek a különféle egyedi terhelési igényeknek, például az összetett tudományos elemzéseknek.

STRATO Mitarbeiter hebt einen Server zurück in ein Rack

Élen a technológiai fejlesztésben

A Dell korai hozzáférési programot vezetett be a HPC megoldáscsomagban kínált következő Dell-szervere, a Dell PowerEdge C6320p korai fejlesztéséhez és teszteléséhez. Az Intel® Xeon Phi processzorral rendelkező modell 2016 második felétől lesz elérhető (korábbi kódneve: Knights Landing). Az egyedi tervezésű és kialakítású PowerEdge C6320p szerver a következő előnyöket biztosítja a felhasználóknak:

  • Gyorsabb elemzés a moduláris építőelemeken alapuló tervezés segítségével. Kialakításának köszönhetően gyorsabb eredményeket tesz lehetővé a nagy adatmennyiségű számítások során, valamint felgyorsítja a párhuzamos adatfeldolgozást.
  • Nagyobb teljesítmény a sűrű és nagymértékben párhuzamosított HPC környezetekben, a kifejezetten párhuzamos számításokra optimalizált 72 magnak köszönhetően.
  • Egyszerűbb, automatizált rendszerfelügyelet a beépített, életciklus-vezérlővel rendelkező Dell Remote Access Controller 8-cal (iDRAC8). Az ügyfelek gyorsabban telepíthetik, felügyelhetik és frissíthetik a PowerEdge C6320p szervereket, amelyekhez a Dell magasabb szintű szolgáltatást és elérhetőséget biztosít.

Az austini The University of Texashoz tartozó Texas Advanced Computing Center (TACC) partnerkapcsolatra lépett a Dellel és Intellel, hogy a központ a Dell korai hozzáférési programjának keretében Intel Xeon Phi processzorok telepítésével és az Intel OPA megoldás bevezetésével bővítse Stampede nevű szuperszámítógépes fürtjét. A Stampede egyike az Extreme Science and Engineering Discovery Environment (XSEDE) fő fürtjeinek, amely egy többcélú kiberinfrastruktúra-erőforrás, nagy memóriával, adatátvitellel és GPU-képességekkel. Nagy adatmennyiséggel rendelkező, gyorsított vagy vizualizációs számításokhoz használják több ezer különféle projektben, a rákkutatástól az extrém időjárás modellezéséig.

Ebben a hónapban a National Science Foundation 30 millió dolláros támogatást ítélt a TACC központ részére, a stratégiai nemzeti erőforrásnak minősülő Stampede 2 beszerzésére és telepítésére. A megoldás így több ezer amerikai kutató számára biztosíthat HPC képességeket. Az új Dell HPC rendszer várhatóan 18 petaflop számítási csúcsteljesítményt biztosít majd, ami több mint kétszerese a jelenlegi Stampede rendszer teljesítményének. A Stampede a 2015 novemberében megjelent Top500 ranglista szerint kezdettől fogva a világ 10 legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépe közé tartozott.

dell

Mindemellett a Dell számos vállalatot ruház fel HPC képességekkel folyamatosan fejlesztett megoldásai és szolgáltatásai révén. Így a HPC telephelyek üzemeltetői eldönthetik, hogy helyi vagy távoli felügyeleti szolgáltatóként kívánnak-e működni, a telepítés pedig helyszíni, külső vagy a kettő kombinációja legyen. Az ISC16 konferencián a Dell a Cycle Computing segítségével mutatta be elképzelését, demonstrálva a Dell-fürtök vezérlését és felügyeletét egy olyan hibrid modell alkalmazásával, amely helyszíni és nyilvános felhőalapú erőforrásokat képes megosztva használni. Ez a modell a helyszíni rendszerek leghatékonyabb használatát biztosítja az ügyfeleknek, ugyanakkor zökkenőmentes hozzáférést biztosít a nyilvános felhő hatalmas erőforráskészletéhez.Szólj hozzá!

További Office

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin