Connect with us

technokrata

Az Epson forradalmasítja az üzleti nyomtatást

Office

Az Epson forradalmasítja az üzleti nyomtatást

A vállalat egy gazdaságos és megbízható megoldással jelentkezett a közepes- és nagyvállalatok számára.

Az Epson bejelentette az új Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amellyel jelentősen növelhető a vállalatok IT hatékonysága. A minimális karbantartási igényű, új üzleti tintasugaras nyomtatók egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására képesek. A cég új üzleti nyomtatócsaládja válasz az EU5 országok középes- és nagyvállalatai körében végzett kutatás eredményére, amely rámutatott: a nyomtatók meghibásodása évente 7 milliárd eurónyi veszteséggel jár.

A Coleman-Parkes által végzett kutatásban az EU5 országok (Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország) 1250 közép- és nagyvállalatának döntéshozóit kérdezték informatikai eszközök, különösen a nyomtatók beszerzésével, használatával és karbantartásával kapcsolatban. A felmérés szerint átlagosan egy munkavállaló egy teljes munkahetének megfelelő idő veszik el évente az informatikai rendszerek és hardver leállások miatt, amely 24 milliárd eurós termeléskiesést jelent a vizsgált országokban. Ebből az összegből körülbelül 7 milliárd eurónyi a nyomtatók hibás működésének tudható be.

0414_pictures_lores_wf-r5690dwf_ink

Az IT hatékonyság problémái

A kutatásból kiderült, a megkérdezett vállalkozások több mint fele (55%) számol az informatikai költségvetésük növekedésével a következő években. Továbbá, 53% tervezi, hogy a következő 6-12 hónapban új termékeket vásárol, amelynek okaként legnagyobb arányban (48%) a jelenleg használt, funkcionálisan elavult informatikai eszközöket jelölték meg.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a munkavállalói frusztráció nagyrészt az állásidőből és a karbantartásból eredeztethető. A megkérdezettek a nyomtatókkal kapcsolatban a karbantartás miatti frusztrációt (57%), valamint a központosított nyomtatási modellből (48%) eredő várakozási időt és a munkaállomás elhagyását jelölték meg legnagyobb arányban, amelyek mind hatással vannak a munkavégzés idejére.

wffr5690dwf-41-

„A központosított nyomtatási modell nem minden vállalkozás számára ideális, a modernebb munkahelyek és munkacsoportok számára inkább a nagyobb rugalmasságot biztosító decentralizált nyomtatási modell jelenti a megoldást. Itt ugyanis nincs várakozási idő és a kinyomtatott anyagok miatt nem kell elhagyni a munkavégzés helyét. Ezek a tényezők mind befolyásolják a munkavállalók motivációját és a termelékenységet, végső soron pedig a vállalat hatékonyságát is. Tehát egy kisebb változtatás a nyomtató típusában és a flotta szerkezetében látható eredményekkel jár” –  mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője.

wfyr5190dtw-34-

Fejlődési irányok

A vállalatok tisztában vannak az IT hatékonyság problémáival. Arra a kérdésre, hogy milyen előnyei vannak az informatikai rendszerek frissítésének a megkérdezettek 80%-a válaszolta, hogy „növekszik a munkavállalók teljesítménye”, amelyet csak a „növekszik az IT biztonság” válasz előzött meg.

A megkérdezettek nagy része saját hardverrel és technológiai infrastruktúrával rendelkezik, saját nyomtatóval 72%-uk, amelyből 70% saját fenntartású. A menedzselt nyomtatási megoldást a megkérdezettek 60%-a választaná, ebből 44% a következő két évben már beruházna rá.

Az Epson az IT hatékonyság problémájára válaszul, az üzleti felhasználók számára kifejlesztette a Workforce Pro RIPS (Cserélhető Tintacsomag Rendszerű) termékcsaládot, amelynek tagjai egy feltöltéssel, akár 75000 oldal kinyomtatására elegendő tintával rendelkeznek. A WorkForce Pro RIPS sorozat tagjai(WF-R8590DTWF, WF-R5690DTWF, WF-R5190DTW) az ipari tintasugaras készülékekben már sikeresen alkalmazott PrecisionCore nyomtatófej technológiát használják és a vállalatok oldalanként átlagosan akár 50 százalékos megtakarítást is elérhetnek velük. A termékcsalád bevezetésével az Epson várhatóan felgyorsítja a lézernyomtatók leváltását tintasugaras készülékekre az üzleti nyomtatás piacán.

wfzr5690dwf-42-

Az A3+ és A4-es nyomtatók minimális karbantartást igényelnek, kiszámíthatóbb nyomtatási költséggel működnek, ráadásul akár 80%-kal kevesebb energiát használnak a versenytársak lézernyomtatóihoz képest.

„Az Epson új tintasugaras készülékei hatékony alternatívái a lézernyomtatóknak és a centralizált nyomtatási modellnek, mivel tervezhető nyomtatási költséget, nagyobb rugalmasságot és a decentralizált flotta előnyeit kínálják. Az új készülékekben ráadásul nincs szükség a kopóalkatrészek rendszeres cseréjére, amivel a leállási és karbantartási időveszteség is csökkenthető” – mondta Dobos Csaba, az Epson üzleti termékekért felelős menedzsere.

Az új WorkForce Pro RIPS sorozat a kijelölt értékesítési partnereknél, nyomtatási menedzsment szolgáltatással (Managed Print Services) kapható 2015 május közepétől.

 

 Szólj hozzá!

További Office

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin