Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 tipp a céges gépek karbantartására

Laptop

5 tipp a céges gépek karbantartására

A helyi számítógépek időnként tönkremennek, azonban léteznek olyan praktikák, melyekkel akár többszörösére is megnövelhetjük azok élettartamát.

1. Vírusvédelem és frissítések

Fontos, hogy a céges gépeken mindig friss vírus- és kártevő védelem legyen. Ezekkel megelőzhetjük azt, hogy egy rossz helyre való kattintás következtében akár napokra leálljon a munka a cégnél. Elég egy rosszindulatú  weboldal meglátogatása, egy vírusos melléklet megnyitása, és máris akár az egész céges hálózatot megbéníthatják a kártevők. Fontos ugyanakkor, hogy valamennyi céges számítógépre mindig telepítsük az operációs rendszernek, illetve annak összetevőinek frissítéseit. Ezek sok esetben adnak egyszerű megoldást biztonsági problémákra is, illetve a folyamatos háttérfejlesztéseknek köszönhetően erőforrás hatékonyabbá is varázsolhatják az egyes szoftvereket.

2. A merevlemez rendszeres töredezettség-mentesítése

A merevlemezre írt adatok általában fizikailag – ha még nem is látjuk, de – nem egymás utáni tornasor-szerű sorrendben kerülnek „bevésődésre”, ezáltal azok rendszeres összegereblyézése gyorsíthat a gépen, illetve hosszútávon megnövelheti a winchester élettartamát.

3. Rendszeres kitisztítás

Fontos, hogy ahogyan valamennyi technológiai eszköz, a számítógép is „lélegzik”. Asztali gépek hátul, laptopok oldalt fújják ki a meleget, mely a processzor, illetve a merevlemez folyamatos hűtése miatt fontos. Ezen nyílásokba azonban – ahogyan mindenbe – az évek során lerakódik a por és érdemes ezeket legalább félévente valamely technológiai nagyáruházból beszerzett nagynyomású levegővel kitisztítani.

4. Fizikai védelem

Fontos, hogy amennyiben munkatársaink laptoppal, vagy táblagéppel dolgoznak, úgy gondoskodjunk arról, hogy azok megfelelően kipárnázott táskában legyenek szállítva, hogy egy esetleges leejtés esetén minimalizáljuk a károkat. Emellett ne felejtsük el tájékoztatni a munkatársakat, hogy semmi esetre se hagyjuk az autóban – sem anyós-, vagy hátsó ülésen, sem csomagtartóban – az eszközöket, még akkor sem, ha csak pár percre hagyjuk ott az járművet. Hasonlóan a folyadékokkal: semmi esetre se helyezzünk el a laptop, vagy az asztali számítógép közelébe kávét, vizet, egyéb folyadékot. Elég egy rossz mozdulat, és máris megtörtént a baj: a hardveres pótlás költségein túl az adatmentés is súlyos munkaórákat és forintokat emészthet fel.

5. Felhőmegoldások használata

Valamennyi alkalmazás és program erőforrás igényes, ezáltal valamilyen szinten folyamatosan amortizálja a helyi számítógépeket. Ez az egyik ok, ami miatt érdemes megfontolnunk azt, hogy ezek egy távoli szerveren fussanak és a számítógépeket csak ezek távoli elérésére használjuk. A másik észérv a felhő mellett az adatbiztonság: legyen az a fent felsorolt esetek, vagy azok kombinációjának bármelyike: biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen adat nem vész el, azok a megfelelő jogosultsággal rendelkezve bármikor ugyanúgy hozzáférhetők maradnak egy másik számítógépről, mint azelőtt.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés