Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszatért az Amiga!

Laptop

Visszatért az Amiga!

Ráadásul minden idők legjobb számítógépe halad a korral: Core i7 és 16 GB RAM került bele.

Aki nem ismerné az Amigát, annak megmutatnánk első körben, mire is volt képes ez a gép akkor, amikor a Pentium még sehol se volt:

A kis videó után pedig térjünk is a lényegre: tavaly novemberben írtunk már a nagy visszatérő Commodore-ról, ahol is a régi C64-es formavilágot idéző gépházba egy komplett erőgépet rejtettek a készítők (C64X). Most pedig elérkezett az idő, hogy a legendás Amiga is visszatérjen a múltból, mint egy Mini PC, ami leginkább egy barebone PC-re hasonlít, de nem teljesítményben.

Az alapot egy 3.5 GHz-es Intel Core i7-2700k processzor adja, ami mellé bezsúfoltak 16 GB DDR RAM-ot. A grafikai teljesítményről egy 1 GB-os nVidia GeForce GT430 gondoskodik, merevelemeze pedig 1 TB. A merevelemzt viszont a finnyásabbak és a vastagabb pénztárcájúak kicseréltethetik egy 300 és egy 600 GB-os SSD adattárolóra. A készülékbe belsejében még egy WiFi rádiónak és egy Blu-ray írónak is találtak helyet, amely nem tálcás, hanem lemezbecsúsztatós. Az AMIGA logó pedig egyáltalán nem diszkréten, viszont nagyon menően néz ki az előlapon, a ház természetesen alumínium. Már maga az alapgép se olcsó, 2495 dollártól (551.000 forint) indul a móka, bár ezért a pénzért ajándékba mellékelik a Commodore OS Vision-t.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés