Connect with us

technokrata

Világrekord: óriási kapacitás egy gyufásdobozban

Laptop

Világrekord: óriási kapacitás egy gyufásdobozban

Na mi van a kezemben? Winchester! Jó, jó, de hány száz GB-os?

Miközben manapság már szinte minden az újgenerációs, mozgó alkatrész nélküli SSD meghajtókról szól, addig azért a jó öreg merevlemez technológiákat is folyamatosan tovább fejlesztik az erre szakosodott gyártók. Az egyik japán cég most egy fizikai méreteit tekintve rendkívül parányi, adattároló kapacitását illetően azonban verhetetlen nagyságú újdonsággal rukkolt elő.

#img1#

A mindössze 1,8 colos méretű winchesteren összesen 320 GB-nyi fényképet, videót, zenét, vagy dokumentumot lehet eltárolni, ami ebben a méretkategóriában jelenleg világrekordnak számít. A 3 Gbps-os SATA interfésszel felvértezett készülék 16 MB-os cache memóriával van felvértezve, energiafogyasztása pedig 19 százalékkal mérséklődött a közvetlen elődmodellhez képest, miközben adatátviteli sebessége nőtt.

Az értelemszerűen elsősorban hordozható számítógépekbe szánt újdonság négyzetmilliméterenként 801 Mbit-es (516 Gbpsi) adatsűrűséggel büszkélkedhet. A Toshiba a kétlemezes 320 GB-os csúcsmodell mellett 250 GB-os és 160 GB-os változatban is piacra dobja majd az új merevlemezt.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu