Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hitachi merevlemezek iMac-eseknek

Smart home

Hitachi merevlemezek iMac-eseknek

A japán cég nem szeretné, hogy extra tárhely nélkül maradjanak az Apple számítógépet használók, így erre kompatibilis merevlemezekkel (is) jelentkeznek.

Árvíz ide, magas merevlemez ár oda, a Hitachi-nál nem állt le a fejlesztés, így a tavaly már megénekelt PC-s 8 terabájtos külső-belső vinyók után a Mac-es platformon is megjelentek a Travelstar és Desktopstar HDD-ik. A G-Technology a gyártó Mac-centrikus márkája, ennek égisze alatt jelennek majd meg ezek a merevlemezek is. Nézzük őket sorjában:

Az első a Travelstar 5K1000, mely 2.5 hüvelykes notebook vinyó, mely a G-Drive család tagja, azaz hordozható, külső merevlemez. Maximális mérete 1 terabájt és 5.400 RPM-es. Ennek van egy belső verziója is, a G-Raid mely 6 Gb/s-es SATA interfésszel rendelkezik. Ára 150-200 dollár,mely mérettől függően változik. Másik barátunk már igazi óriás a Mac-ek világában, mivel egy 3.5 hüvelykes, 4 terabájtos Desktar 7K4000-es merevlemezről beszélünk, mely 7.200 RPM-es és szintén van belőle G-Drive és G-Raid verzió is. A lemez 3Gb/s eSATA-s adatátvitelre képes, de van Firewire 800-as és USB 2.0-ás verzió is belőle. A dual HDD-s 8 TB-os G-Raid ára igen borsos, 900 dollárba kerül, míg az egyszeri verzió 200 és 450 dollár között mozog, attól függően, milyen kapcsolódási módon kötjük rá/bele Mac-ünkbe. Megjelenés ebben a negyedévben várható.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés