Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb e-könyvolvasó érkezik?

Laptop

Újabb e-könyvolvasó érkezik?

A Barnes & Noble amerikai könyvkereskedő hamarosan piacra dobja saját elektronikus könyvolvasóját, az Amazon Kindle e-olvasójának riválisát – írja a Wall Street Journal.

A Barnes & Noble vezetéknélküli érintőképernyős készüléke november folyamán kerülhet a boltokba, hivatkozik az újság az ügyet jól ismerő forrásokra. A készülék várható bolti ára még nem ismert. A könyvkereskedő nem is cáfolta, de meg sem erősítette a lapértesülést.

Nem jelentettünk be semmilyen elektronikus könyvolvasót. Úgy véljük, hogy az a legjobb megoldás, ha az olvasók bármilyen készülékről hozzáférnek a digitális könyvtárunkhoz – közölte a cég szóvivője Mary Ellen Keating.#img1#

A Forrester kutatóintézet elemzője, Sarah Rotman Epps szerint, ha a Barnes & Noble a kelléktárából az összes eszközt felhasználja, akkor jelentős részt szakíthat ki az Amazon piaci részesedéséből. Majd hozzátette, hogy a cég nagyon jó helyzetben van ahhoz, hogy valós fenyegetést jelentsen az Amazonra nézve.

A Barnes & Noble hely azonban nem olya rózsás, mégha piacra is dobják az olvasót, az nem biztos, hogy javít a cég egyre borúsabb kilátásain, hiszen a cég csütörtökön a 2010-es évre 2-4%-os eladási visszaesést prognosztizált, emiatt pedig a részvények 12 százalékot zuhantak.

A Barnes & Noble júliusban bejelentette, hogy 596 millió dollárért készül visszavásárolni a Barnes & Noble College Booksellers-t, amivel lényegesen növelné üzleteinek a számát, és a csábító elektronikus könyvpiacra is belépőt jelentene.

A Barnes & Noble több mint 750 könyvesbolttal rendelkezik, és 1993-ig magáncégként működött. Útjai a College Booksellers-el 1986-ban váltak szét, amikor pénzre volt szükségük a B. Dalton Booksellers megvásárlásához. A mostani akvizíció megalapozhatja a cég helyét a digitális könyvek piacán, ami az elemzők szerint a legnagyobb lehetőség az e-könyv olvasó gyártók számára is, írta meg a Reuters.

A Barnes & Noble a nyár folyamán indította be elektronikus könyvletöltő oldalát, ami a cég szerint a legnagyobb a világon. A Plastic Logic e-könyv olvasókra majd erről a webszájtról lehet a könyveket letölteni. A készülék az Amazon Kindle-vel, a Sony, és más cégek hasonló termékeivel készül versenyezni. A könyvesbolt lánc szerint azzal, hogy mind a nyomtatott, mind pedig az elektronikus könyvpiacon jelen tudnak lenni, a két szegmens egymást erősítheti.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés