Connect with us

technokrata

Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

vászonkép nyomtatás

LifeStyle

Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

Környezetbarát vászonkép – hogyan lehetséges?

Mindenkinek van véleménye a vászonképekről. Lehetnek szépek, nagyok, mások kicsit túl nagyok. Biztos vannak olyanok is, akik szerint nem túl környezetbarát megoldás a vászonképgyártás, ezért nem támogatják azt.

A következőkben a Vászonkép Szalon cikke alapján ezt a gondolatot megcáfoljuk, kiderül, milyen technológiával lehet környezetbarát az eljárás.

A vászonképnyomtatásról általában

Nagyjából ugyanúgy készülnek mindenhol a vászonképek, hasonló gépekkel. Mindenhol úgynevezett plotternyomtatókat használnak, ezek képesek ugyanis nagy méretben nyomtatni. A vászon egy tekercsen van, a nyomtatófej mozog jobbra és balra, így kapja a vászon a színt. A technológiában lehetnek apróbb eltérések, a munkafolyamat alapja hasonló.

Miben más az új technológia?

A Vászonkép Szalon által is használt HP Latex technológia annyiban különbözik pusztán a technikát nézve a többitől, hogy a festék speciális módon fixálódik a vásznon, ezáltal tűéles képet kapunk.

A HP latex előnyei

Azonkívül, hogy a festék fixálásának technológiája különbözik, a HP latex számos más előnnyel is bír több társához képest.

Nem annyira káros a dolgozók egészségére például, mint a hagyományos tinta. A HP latex vízbázisú tintával dolgozik, ezáltal azok szagmentesek és kevésbé roncsolják a szervezetet. Ennek nyomán nincs szükség például extra szellőztetésre, és a dolgozók se fognak hamar kilépni a cégtől betegség miatt.

Különböző EU-s tanúsítványokkal rendelkezik, amelyek alátámasztják a környezetre gyakorolt kevésbé romboló hatását, mint a piac többi szereplőjéét.

A nyomtató 6 színnel dolgozik és 1200 dpi-vel, ami által a végeredmény különösen tűéles és sokáig szép színeket ad.

Munka szempontjából óriási előny, hogy a HP latex nyomtatókból a kész nyomatok már megszáradva kerülnek ki, így nem kell arra várni a munkafolyamat közben, hogy megszáradjanak, egyből lehet velük dolgozni.

Sokkal “egészségesebbek” a nyomatok a hagyományos társaiknál. Mivel vízbázisú tintát használnak, ezáltal olyan helyeken is használhatók a vászonképek, ahol korábban a szigorú egészségügyi előírások miatt nem lehetett. Ilyen például egy kórház, az összes egészségügyi épület, gyógyszergyárak.

A felületkezelésnek köszönhetően ezeket a képeket akár vegyszeres vízzel is le lehet törölni, nem tesz kárt a színekben. Olyan réteg kerül a képre, ami direkt arra hivatott, hogy azt ellenállóbbá tegye a környezeti hatásokkal szemben.

Ha vászonképrendelésre adjuk a fejünket, és miért ne tennénk, akkor az már csak egy plusz, hogy olyan technológiát próbálunk választani, amelyik nem terheli a környezetet. Emellett ennek a technológiának olyan járulékos előnyei is vannak, amikre nem is valószínű, hogy elsőre gondolunk.

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu