Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent az Oracle WebLogic Server 10g új változata

Laptop

Megjelent az Oracle WebLogic Server 10g új változata

Az Oracle stratégiai alkalmazásszerverének gyorsított fejlesztésű új verziója magában foglalja az Oracle Fusion Middleware köztesszoftverrel való integrációt, valamint megtestesíti az Oracle BEA-ügyfelek irányában vállalt elkötelezettségét.


  • Az Oracle a 2008. július 1-jei, az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád stratégiájáról, valamint a BEA-termékek integrálási terveiről szóló bejelentését követően megjelentette a WebLogic Server 10g 3. változatát.


  • Az Oracle Weblogic Server 10g R3 az első olyan termékek egyike, amelyek az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád és a BEA Systems technológiáit ötvözik. Ezek a megoldások jól tükrözik azt a gyors iramú folyamatot, amelynek során az Oracle a két cég piacvezető technológiát egy egységes termékkínálatban fogja össze.


  • Az Oracle WebLogic Server 10g R3 az Oracle WebLogic alkalmazásegyüttes sarokköve, egyben pedig a vállalati, valamint a szolgáltatásorientált alkalmazások átfogó alapjául is szolgál. A megoldás nemcsak a fürtbővítéssel méretezhető számítóhálókat, hanem az adaptív rendszerfelügyeletet és a kiszámítható teljesítményt is támogatja. 


  • Az Oracle WebLogic Server az új jellemzők és funkciók kínálatán túl felöleli az olyan stratégiai Oracle Fusion Middleware termékekkel való integrációt is, mint például az Oracle JDeveloper, az Oracle Coherence és az Oracle TopLink, valamint az Oracle Enterprise Manager. 


  • Az Oracle WebLogic Server (korábban BEA WebLogic Server) az Oracle stratégiai fontosságú alkalmazásszervere. Ez a felgyorsított verziómegjelentetés pedig jól tükrözi a vállalat gyors integrációját, továbbá az összeolvadást követő irányítás stratégiai jellegét.

Szabványokon alapuló menet közbeni integrálás



  • Az Oracle WebLogic Server 10g R3 a nagyobb rugalmasság és a beruházás védelme érdekében kiszélesíti az Oracle menet közben integrálható köztesszoftverekre irányuló stratégiáját.  Mindez lehetővé teszi az ügyfeleknek a különböző Oracle Fusion Middleware termékek egyetlen kattintással történő telepítését a már meglévő IT-környezetben.  Az új verzió továbbá számos különböző fejlesztői környezetet is támogat, mint például az Eclipse, az Oracle JDeveloper, valamint az Oracle WebLogic Workshop 10.3.  

  • Az Oracle WebLogic Server 10g R3 továbbra is az alkalmazásszerverek szabványvezető megoldása a Java SE 6 megújított támogatásával, valamint olyan új biztonsági szabványokkal, mint az SAML 2.0, a WS-Security 1.1 és a WS-SecurityPolicy 1.2, a webes szolgáltatások terén pedig a JAX-WS 2.1, a WS-Reliable Messaging 1.1 és a WS-Policy 1.5. “Az Oracle WebLogic Server 10g R3 már 2007. március 5-én az elsők között valósította meg a Java EE 5 bevezetését. 

Új funkciók



  • Az Oracle WebLogic Server 10g R3 kisebb helyigényével, a szolgáltatások választható indításával, illetve gyorsabb indulásával megfelel a fejlesztők és a felhasználók elvárásainak. Az új FastSwap funkció pedig a fejlesztői, hibakeresési és tesztelési ciklusok zökkenőmentes, gyors futtatását teszi lehetővé.

  • Az Oracle WebLogic Server 10g R3 emellett a Spring-fejlesztők számára is szélesebb körű támogatást nyújt, így a fejlesztők az Oracle WebLogic kibővített funkcióival, nagyobb stabilitásával és jobb kezelhetőségével élvezhetik a Spring előnyeit.

  • Az új http-alapú közzétételi és előfizetési funkció olyan továbbfejlesztett, azonnal működőképes jellemzőkkel ruházza fel a megoldást, amelyek támogatják a dinamikusan frissített Web 2.0 felhasználói felületeit.

  • A Java SE 6, illetve a JRockit Mission Control támogatása pedig mind a fejlesztők, mind a végfelhasználók számára egyaránt nagyobb teljesítményt, az alkalmazás működésére való fokozott rálátást és jobb válaszidőket tesz lehetővé.  

 “Az Oracle WebLogic Server 10g R3 felgyorsított megjelentetése mindenképpen a BEA-ügyfelek iránti elkötelezettségünkről tanúskodik, hogy mielőbb biztosíthassuk az Oracle Fusion Middleware termékekkel való szorosabb integrációt” – mondta Thomas Kurian, az Oracle Fusion Middleware alelnöke, majd hozzátette: “Az elsőszámú köztesszoftver-szolgáltatóként továbbra is terveink között szerepel egy teljes és előre integrált köztesszoftvercsalád létrehozása. Így ügyfeleink az interneten keresztül fejleszthetik és állíthatják rendszerbe alkalmazásaikat.”

Az Oracle Fusion Middleware rövid ismertetése

Az Oracle Fusion Middleware egy olyan átfogó, előre és menet közben integrálható termékcsalád, amelyet világszerte több mint 77 ezer ügyfelünk használ mindennap. Az egységes, szabványokon alapuló köztesszoftvercsalád felöleli az elsőszámú Java alkalmazásszervert, a vezető Enterprise 2.0 portálokat, valamint tartalomkezelő megoldásokat is. Így mind a vállalatok, mind pedig a közszféra számára pontosan olyan megoldást nyújt, amilyenre egy adott időpontban szükségük van. Az Oracle Fusion Middleware termékek egymással, illetve az Oracle Database, valamint Oracle Applications megoldásokkal is előre integráltan alkalmazhatók a teljes élettartamköltség csökkentése érdekében. A menet közbeni integrálhatóság egyedülálló funkciói lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy heterogén IT-környezetben is tovább bővítsék meglévő beruházásaikat. Az Oracle Fusion köztesszoftvercsaládot egy több mint 11 000 szoftverszállítóból, hozzáadott értéket képviselő viszonteladóból, valamint rendszerintegrátorból álló együttműködési rendszer támogatja. Bővebb felvilágosítás a http://www.oracle.com/middleware oldalon található.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés