Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megfontolt döntést vár az Uniótól az Opera

Laptop

Megfontolt döntést vár az Uniótól az Opera

Az Opera norvég szoftvergyártó arra kérte az Európai Unió gazdasági versenyt felügyelő szervezetét, hogy minden kétséget kizáróan bizonyosodjon meg arról, hogy a Microsoft lehetőséget fog biztosítani a böngészők közötti szabad választásra.

Neelie Kroes az Európai Bizottság versenypolitikai biztosa a múlt héten azt nyilatkozta az International Herald Tribune-nek, hogy még ebben az évben szeretné lezárni a Microsoft ellen indított trösztellenes vizsgálatot. Az Opera norvég szoftvergyártó cég attól tart, hogy az Európai Unió túlzottan sietteti a megállapodást az ügyben.

“Aggaszt minket, hogy elhamarkodott döntés születhet. Mi is szeretnénk minnél hamarabb megegyezni, de meg akarunk győződni róla, hogy a megállapodás egyenlő feltételeket biztosít majd, és úgy gondoljuk, hogy a Microsoft javaslata nem jelent megoldást a problémára”- mondta el Hakon Wium Lie a norvég böngészőgyártó technológiai vezetője a Reuters-nek.

Az Opera két évvel ezelőtt tett panaszt az Európai Unió gazdasági versenyt felügyelő szervénél a Microsoft ellen, a fogyasztók szabad választásának a korlátozása miatt. A szervezet a norvég szoftvergyártónak adott igazat, és két és fél milliárd dollárra büntette a Microsoftot, mivel úgy ítélte meg, hogy az Explorer telepítése a cég operációs rendszerével együtt akadályozza a szoftvergyártók közötti a szabad versenyt.

A Microsoft júliusban felajánlotta az Európai Bizottságnak, hogy beépít a Windows operációs rendszerbe egy, a böngészők közötti szabad választást lehetővé tevő, a telepítés során megjelenő képernyőt. Az ajánlatot vizsgáló uniós szervezet most arra szeretne rájönni, hogy az amerikai cég által kitalált megoldás valóban lehetőséget biztosítana-e a böngészők közti szabad választásra, és hogy használnák, illetve megértenék-e a felhasználók a választó képernyőt. 



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés