Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lebukhatnak az illegális Vista-használók

Laptop

Lebukhatnak az illegális Vista-használók

A Microsoft a napokban megkezdte egy olyan új frissítés terjesztését a Windows Vista rendszerek számára, melynek célja az illegális másolatok felkutatása. A patch képes a legelterjedtebb, a Vista aktivációját megkerülő módszerek felismerésére és kiiktatására- írja a pcforum.hu.

Az amerikai cég operációs rendszerének másolásvédelmét kiiktató törések közül az egyik legismertebb a “SoftMod”, amely elhiteti a Windows-zal, hogy egy olyan gépen fut, amelyre gyártója előre telepített és aktiválta, így gátolva meg, hogy a szoftver a Microsoft szervereihez forduljon a szoftver licencének és termékkulcsának érvényesítése végett, amely a hamis kulcs miatt lebukáshoz és a Windows működésének leállásához vezetne.

Az új frissítés megjelenése azonban heteken belül véget vethet a gondtalan illegális használatnak, mert megakadályozza, hogy a SoftMod átverhesse a Windows-t az aktiváció megtörténtét illetően. A törést leleplező frissítést a Microsoft egyelőre csak a Windows Vista Ultimate változataira fogja feltölteni – mert ez a leggyakrabban futtatott változat az illegális felhasználók körében -, és azok közül is csak az angol nyelvű operációs rendszerekre, bár várható, hogy a program hamarosan a más nyelvű Vista változatokra is kiterjed majd – derül ki a PC Fórum On-line Informatikai Magazin írásából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés