Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel az egymillióhoz

Laptop

Közel az egymillióhoz

Megérkeztek az első DirectX 11 eladási adatok.

Az AMD bejelentette, hogy az elmúlt hetekben és hónapokban (október óta) valamivel több mint 800 ezer darab DirectX 11 kompatibilis terméket sikerült eladnia. Összehasonlításképp, az idei esztendő harmadik negyedévében 20 millió grafikuskártya talált gazdára, melynek fényében az említett 800 ezres darabszám nem valami nagy, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a nagy rivális Nvidia mind a mai napig egyetlen DirectX 11-es terméket sem adott el. Az első ilyen Nvidia újdonságok érkezésére a jövő év elején lehet számítani.

Az eddig gazdára talált DirectX 11-es AMD/ATI grafikus megoldások nagyobb része, mintegy 500 ezer darab a Juniper-alapú HD 5700-as sorozatba tartozott, a fennmaradó körülbelül 300 ezer példány pedig a Cypress-alapú HD 5800-as és HD 5900-as termékcsaládból került ki. A Cypress termékeket ugyan hetekkel korábban piacra dobták, mint a Juniper modelleket, azonban mivel ez utóbbiak elérhetőbb árúak, nem meglepő módon rövidebb idő alatt is több fogyott belőlük.

Megjegyzendő továbbá, hogy a vállalat DirectX 11 kompatibilis termékei jelenleg hiánycikknek számítanak, ugyanis a tajvani TSMC egyszerűen nem tud megfelelő mennyiségű grafikus processzort szállítani az AMD-nek.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés