Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezik a válasz

Laptop

Érkezik a válasz

Az Nvidia hamarosan megadja a választ az ATI világelső DirectX 11-es fejlesztéseire.

Az AMD/ATI idén ősszel mutatta be a világ első DirectX 11 kompatibilis, asztali számítógépekbe szánt grafikuskártyáit. Ezek az új termékek mind a mai napig hiánycikknek számítanak, a nagy rivális Nvidia pedig egyelőre még nem adta ki első DirectX 11-es termékeit. Nyilvánosságra került azonban néhány benchmark, melyekből előzetesen már felmérhető, hogy körülbelül mire lesznek képesek az Nvidia új fejlesztései.

#img1#

A Fermi fejlesztési kódnevű újgenerációs Nvidia GPU a napvilágot látott grafikonokon GTX 380 és GTX 360 néven kerül említésre. A tesztek alapján elmondható, hogy a csúcsmodell szerepében tetszelgő GTX 380 meg tudja előzni az ATI-féle HD 5970-et, a kisteső GTX360 teljesítménye pedig némileg elmarad a HD 5970 sebességétől. A benchmark adatokat egyébként a Resident Evil 5, a Far Cry 2 és a Stalker Clear Sky játékprogramok alapján állították össze.

Az már biztos, hogy mind a GTX 380, mind pedig a GTX 360 csak a jövő évben fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban, a várható árral kapcsolatban azonban egyelőre vajmi kevés konkrétumot lehet tudni. Több mint valószínű, hogy a csúcsmodell ára 500 dollár fölött fog kezdeni, és várhatóan az egyszerűbb DirectX 11-es Nvidia alternatíva sem lesz éppen olcsó.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés