Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komoly üzletté váltak az egészséges játékok

Laptop

Komoly üzletté váltak az egészséges játékok

A játékosokat megmozgató programok sikere számos egészségüggyel foglalkozó cég és a kormányzati szervek figyelmét is felkeltette az Egyesült Államokban.

Hosszú ideig okolták a számítógépes játékokat azért, hogy Amerikában népbetegséggé vált az elhízás, a Nintendo mozgásérzékeny távirányítóval vezérelhető konzoljának a megjelenése viszont sok család összes tagját mozgásra bírta. A tévéképernyőn látható figurákkal vívott bokszmeccsek, a karate mozdulatok vagy a tánclépések utánzása pedig egészséges tevékenységnek számít, legalábbis egészségesebbnek, mint sok óra eltöltése a karosszékben a monitor előtt.

A játékosokat megmozgató programok sikere számos egészségüggyel foglalkozó cég és a kormányzati szervek figyelmét is felkeltette az Egyesült Államokban, legalábbis erre utal az bostoni Játékok az egészségért nevű konferencián idén több száz fejlesztő, befektető és egészségügyi szakértő jelent meg.”Az amerikai költségvetés 18 százalékát az egészségügyre fordítják, az emberek fizikai állapotát javító játékoknak ezért hatalmas piaci lehetőségei vannak. A Wii Fit, az EA Sports Active és a Dance Dance Revolution eladásai pedig megközelítették a kétmilliárd dollárt másfél év alatt világszerte.” – mondta el Ben Sawyer a konferencia egyik szervezője a Reuter-nek.

A rendezvényen számos, az egészségügyi problémákkal foglalkozó játékot bemutattak. A Butt Kicker című Nintendo DS játékban például cigarettákkal kell megküzdeniük a játékosoknak, a Re-Mission című játék folytatásában, melynek előző részét, több mint nyolcvan országban próbálhatták ki rákos gyerekek, az emberi testben kell elpusztítani a rákos sejteket egy nanorobot segítségével.

A konferencia szervezői szerint az oktatásban is nagyobb szerepet kellene adni a az egészséges számítógépes játékoknak. “Az oktatási szervezetek el kellene gondolkodniuk azon, hogy a tornaórák részévé tegyék az olyan játékokat, mint a Wii Fit, vagy a Dance Dance Revolution”- mondta el dr. Debra Lieberman a Health Games Research alapítvány elnöke.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés