Connect with us

Hirdetés

technokrata

Játékszoftverből készült tűzvédelmi szimuláció

Laptop

Játékszoftverből készült tűzvédelmi szimuláció

A Half-Life 2 játéknak a grafikus motorját a Durham Egyetemen kutatói átdolgozták, így a programban nem feladatunk idegen lényeket lelőni, hanem szimuláció keretein belül lehet gyakorolni a tűzvédelmi szabályzat betartását.

A Durham Egyetem kutatói egy videojáték módosításával készítettek el a tűzvédelmi szimulátor programot. A csoport a Source motort használta, mely a Half-Life 2 játék alapja. Az alkalmazással létrehozták az egyetem virtuális másolatát, melynek segítségével megvizsgálják az emberek viselkedését vészhelyzetben.

A csapat azt közölte, hogy a virtuális környezet segít az embereknek begyakorolni az evakuációt, és segíthet felismerni a problémákat az épület alaprajzával. A végleges prezentációra a hetekben kerülhet sor. Amellett, hogy a szimuláció a legtöbb embernél működik, azok a fiatalok, akik sokat játszanak számítógépes programokkal néha különös eredményekkel szolgáltattak. Ilyen például, mikor egy rutinos játékos meglát egy ajtót, ami lángokban áll, gondolkodás nélkül megpróbál átfutni a tűzön anélkül, hogy másik kijáratot keresne. A rutinnal nem rendelkező játékos gyakorlatozók sokkal komolyabban vették a feladatot – adta hírül a BBC.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés