Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vizualizációs számítógép-technológiai központot nyit Európában az Intel

Smart home

Vizualizációs számítógép-technológiai központot nyit Európában az Intel

Az Intel 12 millió dolláros befektetéssel egy új kutatási központot hoz létre a fejlett grafikus és vizualizációs számítógép-technológiák fejlesztésére. A vállalat ma nyitotta meg Intel Visual Computing intézményét a Saarland Egyetemen, Saarbrückenben. Ez a befektetés, amelyet az elkövetkezendő 5 év alatt valósítanak meg, az Intel eddigi legátfogóbb együttműködése egy európai egyetemmel.

A vizualizációs technológia alatt a vizuális információk megjelenítésének vizsgálatát és fejlesztését értjük, amelynek köszönhetően az alkalmazások élethűbb, valós idejű élményt biztosítanak és a felhasználók így sokkal természetesebb módon használhatják számítógépeiket és más eszközeiket. Ilyen alkalmazások például a játékok, az egészségügyi alkalmazások az interaktív 3D adat modellek, amelyeket tudományos kutatásoknál és pénzügyi szolgáltatásoknál használnak. Az Intel célja, hogy ezeket a felhasználók még valóságosabbnak és érzékelhetőbbnek találják.

Az Intel Labs Europe legfrissebb családtagjának elsődleges küldetése, hogy a vállalat tera-scale kutatásainak otthont adjon. Ez a program olyan platformok fejlesztését öleli fel, amelyek processzorai több tíz vagy száz magot foglalnak magukban, így még nagyobb teljesítményt és sokkal élethűbb grafikát érnek el.

 “Az Intel a Saarland Egyetem világklasszis kutatóival már több éve szoros együttműködésben dolgozik ezen a területen” mondta Justin Rattner az Intel technológiai vezetője. “A vizualizációs IT technológiák egyre fontosabb szerepet kapnak, így adott volt, hogy még szorosabbra fűzzük együttműködésünket és létrehozzuk ezt az új intézményt. Biztosak vagyunk benne, hogy nemzetközileg is elismert lesz a kutató központ és Európában vezető szerepet tölt be a vizualizációs technológiák fejlesztése terén.”

A labor alapkutatásokat és alkalmazott kutatási feladatokat is ellát majd a realisztikus, interaktív grafikus és természetes felhasználói interfészek terén. Év végéig az intézet körülbelül egy tucat kutatót alkalmaz majd az alábbi helyekről: Intel, Saarland Egyetem, Max Planck Institute for Informatics, Max Planck Institute for Software Systems valamint a német Research Center for Artificial Intelligence.

 “Saarland tartomány intenzíven támogatja a tudományos kutatások és az iparágak közötti technológiatranszfert” mondta Peter Müller Saarland tartomány miniszterelnöke. “Nagyon büszkék vagyunk, hogy a Saarland Egyetem, a Max Planck Society kutató intézetei és a mesterséges intelligenciát kutató német intézet ilyen rangos programoknak adhatnak otthont. Még nagyobb örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült az Intelt bevonni a saarlandi beruházásba. Az Intel Visual Computing Intézet rendelkezik azzal a potenciállal, hogy még több kutatási programot vonzzon ide.”

Az új kutató központ a célkitűzéseknek megfelelően más tudományos intézményt és iparági résztvevőket is arra serkent majd, hogy idővel csatlakozzanak a kutatásokhoz. A várakozások szerint a résztvevő kutatók száma ötszörösére emelkedik a következő 5 évben.

Az Intel Visual Computing Intézet az új szoftver dizájn és architektúra fejlesztésekkel, vizuális számítástechnikai algoritmusokkal és párhuzamos számítógépes megoldásokkal nagyszerű vizuális megoldást biztosít. Az intézet a jövőbeni vizuális számítástechnikai hardvertervezéssel való együttműködés érdekében egy visszacsatoló hálózatot alakít ki az Intel hardver dizájn laboratóriumaival, így a barcelonai és a braunschweigi laboratóriumokkal is. A jelenlegi kutatás eredményei már néhány éven belül megjelenhetnek új szoftver eszközök és hardverfejlesztések formájában.

Az Intel a chiptervezést, a szoftverfejlesztést, a mobil kommunikációt és szolgáltatást, a részecskeszintű chipkutatásokat, kulcsfontosságú Intel termékek kifejlesztését és az egészségesebb, jobb minőségű életet elősegítő technológiai kutatásokat átölelő programjaival az innovációk terén igen gazdag történelmet írt Európában.

Az Intel kutatás és fejlesztési tevékenységének részét képezik az Intel termékek fejlesztésére fókuszáló saját laboratóriumai, az európai egyetemekkel folytatott közös kutatások, az iparággal és tudományos intézményekkel közösen folytatott nyílt innováció és együttműködés, az EU-s programokban való részvétel és az iparági partnerekkel folytatott szabvány fejlesztési munkái, melyek magasabb értéket és termelékenységet biztosítanak a fogyasztók számára.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés