Connect with us

technokrata

Ingyenes levélarchiválás új formában

Laptop

Ingyenes levélarchiválás új formában

Egyszerűbb archiválás, hordozható változatban is – itt a Mailstore Home 4: akár egy pendrivera is lementhetjük több évtizednyi levelezésünket.

A német deepinvent Software GmbH a mai napon bejelentette ingyenes, egyéni felhasználók számára készült levélarchiváló szoftvere, a Mailstore Home legfrissebb, 4-es változatát. A világszerte több mint 1 millió felhasználó levelezését rendszerező új szoftver a www.mailstore.hu honlapról bárki által térítés nélkül letölthető és időkorlátozás nélkül használható.
 
Az archiváló program legújabb változatának fejlesztésekor a deepinvent figyelembe vette a legfrissebb levelezési szokásokat és igényeket: a felhasználók egyre több postafiókot használnak párhuzamosan, ezért szükségük van egy olyan megoldásra, amely segítségével a különböző szervereken tárolt levelekhez bárhol, bármikor hozzáférhetnek. Ezt teszi lehetővé a Mailstore Home: a szoftver most már a korábbi három helyett egyszerre hat különböző postafiók, illetve levelezőszoftver – például az Outlook, Thunderbird, Gmail és más webes levelezésekben tárolt emailek – párhuzamos archiválását teszi lehetővé, így a felhasználó attól függetlenül kereshet az archív levelek között, hogy melyik számítógépen dolgozik, illetve melyik kliens áll pillanatnyilag rendelkezésére. A levelek archiválása ráadásul egy asztalra helyezett ikon segítségével most már egyetlen kattintással is elindítható, ami jelentősen leegyszerűsíti a rendszeres archiválás elvégzését.

Az új Mailstore Home kibővített keresési szolgáltatásokat is kínál a felhasználók számára: nem csupán a postafiókok leveleiben és azok csatolmányaiban kereshetünk, hanem kereséseinket virtuális mappákba is rendezhetjük, így a hasonló, adott témakörhöz kapcsolódó levelezésünk az összes postafiókból könnyen kigyűjthető egy automatikusan frissülő keresőmappába, amelyet később a MailStore könyvtárfájában érhetünk el. Ez rendkívül leegyszerűsíti a közös vonások alapján készült kereséseket: szabadon beállítható például a keresett emailek mérete, keletkezésének időintervalluma (például ezen a héten, 1 évvel ezelőtt, az elmúlt 3 nap alatt, stb.), valamint könnyen megkereshetők az ugyanahhoz a projekthez, témakörhöz, feladóhoz, vállalathoz tartozó levelek, de még az egyforma csatolmányok alapján is lehet szűrni a kereséseket. Ez utóbbi funkcióval például a videó fájlokat, vagy Excel táblákat tartalmazó levelek is elővarázsolhatók. A keresett levelek előnézete és exportálása is sokat fejlődött, azok továbbra is egyetlen kattintással visszaállíthatók az eredeti állapotba, vagyis megnyithatók egy tetszőleges levelezőkliensben, vagy elmenthetők egy kívánt email formátumban.

A MailStore Home 4-es változatával most ugyanolyan könnyű merevlemezre, vagy akár egy pendrivera is kimenteni a teljes archívumot, mint a korábbi változattal CD-t készíteni. Pár kattintással kész a teljes háttérmentés, melyet könnyebb a számítógéptől fizikailag eltérő helyen tárolni, így garantálva, hogy egy esetleges hardverhiba, vagy lopás következtében eltűnt adatbázis helyére egyetlen kattintással visszaállítható legyen az archiváló szoftver adatbázisa. A hatékony tömörítő eljárásnak köszönhetően az archívum 70-90%-al kevesebb helyet foglal el a háttértárolón, mint az eredeti levelezés, így értékes merevlemez tárhely szabadítható fel, ami különösen webes levelezések helyben történő tárolása esetén praktikus. Nem csupán a mentés, hanem az exportálás is csak egy mozdulat: így egy adott programban készült levelek, vagy akár teljes levelezési mappák exportálhatók tetszőleges másik szoftverbe, például Outlookban íródott emailek Thunderbirdbe.

A Mailstore Home 4 Portable változata a hagyományos telepítő mellett hordozható, telepítést nem igénylő programként közvetlenül USB meghajtóról is futhat, így egy pendrivera másolva bármely Windows alapú számítógépen elérhetővé teszi a Mailstore összes szolgáltatását és valamennyi tárolt emailt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin