Connect with us

Hirdetés

technokrata

iConnect: fókuszban a kapcsolat

Laptop

iConnect: fókuszban a kapcsolat

Az Iomega a CES-en bemutatta új iConnect hálózati eszközét.

A vállalat bejelentette az iConnect Wireless Data Station globális elérhetőségét. Ez egy olyan nagy teljesítményű, ugyanakkor olcsó (99 dollár) eszköz, amellyel az összes USB tárolóeszköz hálózatba szervezhető, hogy a felhasználó az összes fájlját összekapcsolhatja, megoszthatja és elérheti bárhonnan, akár az Interneten keresztül is.

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen bemutatkozott iConnect Wireless Data Station nem rendelkezik saját tárolókapacitással, hanem lehetőséget ad a felhasználó összes asztali és hordozható USB-tárolóeszközének hálózatra csatlakoztatására. A vezetékes és vezeték nélküli környezetben is használható eszközt a routerhez kell csatlakoztatni, majd egyszerűen rádugni a (tetszés szerinti márkájú) külső USB- vagy USB flash – meghajtókat az Iomega iConnect eszköz négy USB-csatlakozójára. Ekkor a tárolóeszközök automatikusan felcsatlakoznak a hálózatra és az ott található bármely számítógép számára elérhetőkké válnak, illetve távolról is hozzáférhetők lesznek a világhálón keresztül.

#img1#

Ezzel az egyszerű beállítással az iConnect Wireless Data Station felhasználói nem csak további tárolóeszközökhöz jutnak a hálózaton a fájlok mentéséhez, megosztásához és használatához, hanem olyan szolgáltatásokat is élvezhetnek, mint az UPnP DLNA minősítésű AV Media Server (amely adatfolyamként képes fényképeket, audio- és videotartalmakat szolgáltatni különféle médialejátszó eszközök számára); a torrentletöltés-kezelő a peer-to-peer kapcsolaton továbbított fájlok felügyeletéhez; az Apple-felhasználókat segítő Time Machine-támogatás; az adatok védelmét szolgáló eszközök közötti replikáció; a hálózati nyomtatószolgáltatások és számos más egyéb.

Az új eszköz az EMC LifeLine szoftvert használja, ezenkívül egy teljes Linux operációs rendszert és egy sor olyan alkalmazást, amelyeket a Windows, Mac és Linux gépek többplatformos támogatásához készítettek. Az iConnect kényelmesen használható felülettel kínálja a médiaszerver- és távoli elérés területén nyújtható összes szolgáltatási újdonságot, hogy a felhasználó mindenhonnan játszi könnyedséggel elérhesse saját adatait: az irodából, otthonról vagy a világ bármely tájáról.

Az új Iomega iConnect Wireless Data Station egy sor, mentési és biztonsági szoftverrel érkezik, ezek közé tartozik a natív biztonsági támogatás, a felhasználónévhez és jelszóhoz kötött hitelesítéssel erősen védett elérés. A csomagnak része az RSA BSAFE titkosítási technológia is, amelyekkel kivédhető a vírusok vagy rosszindulatú szoftverek telepítése és frissülése. Az RSA az EMC biztonsági részlege, amelynek megoldásait többek között a világ legnagyobb bankjaiban is használják a digitális adatok védelmére.

Az iConnect Wireless Data Station eszközön megtalálható az Iomega Protection Suite szoftvercsomagja is. A cég oldaláról is letölthető Iomega Protection Suite-nek része az Iomega QuikProtect (az egyszerű, ütemezett fájlszintű mentéshez); az EMC Retrospect Express vagy Express HD (az adatok, alkalmazások és beállítások mentéséhez); illetve egy vírusok, kémszoftverek és webes biztonsági rések ellen védő piacvezető szoftver ingyenes előfizetése.

Az új Iomega iConnect Wireless Data Station februártól az egész világon kapható lesz – a készülékre hároméves garancia vonatkozik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés