Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érkezik az első USB 3.0 vezérlőchip

Laptop

Érkezik az első USB 3.0 vezérlőchip

A NEC Electronics elkészítette a világ első USB 3.0 szabványt megvalósító vezérlőt, állítja a vállalat. Az új csatolófelület tízszer nagyobb sebességre lesz képes mint elődje, írta meg a HWSW.

A japán elektronikai óriás tervei szerint a tesztpéldányokat júniusban küldi szét, elsősorban PC-gyártók számára. A tömegtermelés szeptemberben indul be, havi 1 millió darabos kibocsátással. A NEC várakozásai szerint még év vége előtt megjelennek az első USB 3.0 porttal szerelt PC-k. Az új csatolófelület 5 Gbps csúcssebességre képes, a gyakorlatban a hasznos adatátvitel másodpercenként 400 megabájt lehet. Az USB 3.0 üvegszálat fog már használni, és csak a visszafelé kompatibilitás miatt lesz benne rézvezeték is.

Az új chipset fogyasztása kevesebb mint 1 watt. A vállalat szerint az elterjedés viszonylag lassú lesz, az előrejelzések szerint 2011-re a PC-k 30 százaléka rendelkezik majd az új porttal, 2012-re pedig 80 százalékuk. Ez három év alatt 500 milliós piacot jelent, ami az árcsökkenést figyelembe véve is több mint egymilliárd dolláros üzlet, olvasható a HWSW-n.

A interfész szabványosítása tavaly novemberben zárult le, melyet a korábbi USB szabványokat is meghatározó Intel vezetett. A nyáron még az AMD, VIA és Nvidia azzal vádolta a legnagyobb processzorgyártót, hogy visszatart információkat a készülő specifikációról, de később sikerült megegyezésre jutniuk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés