Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymillió eurónyi kód vált nyílt forrásúvá

Laptop

Egymillió eurónyi kód vált nyílt forrásúvá

Október 1-jétől letölthető a Sense/Net Kft. vállalati tartalommenedzsment (ECMS) és Vállalati Portál (EPS) szoftvere, a nyílt forráskódú Sense/Net 6.0 bétaverziója. A szoftver a kiadás után néhány nappal már több mint 600 letöltésen van túl.

A nyílt forráskódú szoftver már a bétaváltozat megjelenése előtt nagy érdeklődést keltett. Többek között az Invitel és a TV2 új internetes portálja is a Sense/Net 6.0-ra épült, valamint a Norvég Épületgépészeti Vállalkozások Szövetsége (NRL) portálját is erre a verzióra fejlesztjük. A magyarországi és nemzetközi projekteknek köszönhetően a termék még a hivatalos megjelenése előtt közel százmillió forintos bevételt hozott.

A legnagyobb hazai .NET platformot alkalmazó webfejlesztő cégként ismert Sense/Net a szoftver fejlesztésére közel 20 ezer munkaórát és 250 millió forint tőkét fordított, amely magántőkéből, Európai Uniós pályázati forrásokból és a Sense/Net Portal Engine 5.5 termékből származó bevételből épült fel.

Kiss Sándor ügyvezető, társalapító szerint: “A forráskód megléte 70%-al csökkenti a portál és CMS projektek bukásának kockázatát. Ezt az előnyt cégünk eddig is kihasználta a zárt forrású, külföldi szoftverekkel szemben – most ezt az előnyt megosztjuk a közösséggel, partnereinkkel.”

Toldi György, az Arcus Interactive Group fejlesztési és IT igazgatója is elismerően nyilatkozott a szoftverről, amelyet partnerként már a megjelenés előtt is használt.

Az open source fejlesztési stratégia részeként a Sense/Net az internetes közösség bevonását is fontosnak tartja. Eddig 28 ország 300 béta tesztere regisztrált a cég honlapján. A Sense/Net 6.0 blogon figyelemmel kísérhető a termék fejlesztése, a wiki dokumentációba pedig bárki beleírhat. A szoftver fórumán az érdeklődők megoszthatják egymással a termékkel kapcsolatos tapasztalataikat, illetve tanácsot kérhetnek a fejlesztőktől.

“Azt szeretnénk, ha a Windows felhasználók is részesülnének a nyílt forrású szoftverek előnyeiből. A Microsoft platform stabil háttere és a nyílt forrású szoftver flexibilitása olyan hibrid megoldás, amely mindkét világ előnyeit ötvözi.” – mondta Bíró Tamás, a Sense/Net társalapítója, a Sense/Net 6.0 product managere.

A korábban Sense/Net Portal Engine TNG (The Next Generation) kódnevet viselő szoftver új neve arra utal, hogy a Sense/Net 6.0 több mint egyszerű portálmotor. A Sense/Net 6.0 kompatibilis a legfrissebb béta böngészőkkel, így az Internet Explorer 8-al, a Mozilla 3.1-el és a Google Chrome-mal is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés