Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dél-Korea elutasította két cég Microsofttal szembeni vádjait

Laptop

Dél-Korea elutasította két cég Microsofttal szembeni vádjait

Egy dél-koreai bíróság nem ítélte meg két szoftvercég számára a Microsofttól követelt kártérítésüket.

A Digito.com és a Sanview Technology szerint a Microsoft csevegőprogramjának, és a Winows Media Player operációs rendszerbe való integrálásával anyagi károkat okozott cégeiknek. A Szöuli Kerületi Bíróság visszautasította a követeléseket, ugyanis nem találta kielégítőnek a felhozott bizonyítékokat. A Sanview 10 milliárd, a Digito.com 30 milliárd wont követelt.

A döntéshozatalban a bíróság kifejtette, hogy a Microsoft valóban megsértette a dél-koreai kereskedelem szabályait, de a cégek nem hibáztathatják a szoftveróriást veszteségeikért, ugyanis termékeik nem voltak versenyképesek, illetve nem volt bizonyítható a Microsoft szerepe alacsony bevételeikben. A Steve Ballmer vezette cég üdvözölte a döntést.

Dél-Korea trösztellenes szabályozó hatósága 2006-ban 32,5 milliárd wonra büntette a Microsoftot, a piaci helyzetével való visszaélés, és szoftvereinek Windowsba építése miatt. Az akkori ítélet nyomán a cégnek egy Media Player és Messenger mentes változatát is árulnia kell, és linkeket kell ajánlania a rivális termékekre is, írta meg a Yahoo! News.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés