Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Windows Azure

Alapjaiban új operációs rendszer a Microsofttól.

A hónap elején említettük, hogy Steve Ballmer „elszólta” magát, amikor arról számolt be, hogy vállalata be kíván mutatni egy új, akkor Windows Cloud néven említett operációs rendszert. Nos, a hét elején a Microsoft Professional Developers Conference 2008-on bővebben is beszámolt a vállalat, miről is van szó. Ray Ozzie, Redmond vezető szoftvermérnöke tartott előadást az Azure névre keresztelt operációs rendszerről, amely az úgynevezett cloud computing elképzelésre alapul. Ez utóbbi tömören egy olyan számítógépes hálózatot (felhő) jelöl, amelynek felhasználásakor nem feltétlenül ismertek pontosan a határai. A feladatot feldolgozza a számítófelhő, amiről a felhasználónak nem kell pontos információkkal rendelkeznie; majd megkapja a végeredményt.

Az Azure Services Platform névre keresztelt fejlesztést az alapoktól kezdve építették, építik fel, közölte Ozzie, aki szerint így meg tudtak felelni annak a saját maguk által támasztott követelménynek, hogy biztosítsák a nyíltságot és az együttműködést (vagyis kompatibilitást). A szoftvermérnök elmondta, hogy az új OS révén át fog alakulni az üzleti szervezetek működése, és az, hogy a fogyasztók miként férnek hozzá információikhoz illetve miként szereznek tapasztalatokat a Webről.

És hogy mindez nem csak valami légből kapott fantazmagória a Microsoft részéről, azt az is bizonyítja, hogy Redmond már korlátozott mértékben elérhetővé tette az Azure Services Platform CTP-jét (community technology preview). Gates cége azt akarja elérni ezzel, hogy a PDC2008-on részt vevő fejlesztők számára lehetőség nyíljon a megoldás komplett és funkcionális kipróbálására, illetve tervezhetők legyenek rajta a jövőbeni fejlesztések.

A Windows Azure kulcselemei
– szolgáltatáshosting és -menedzsment, alacsony szinten skálázható tárolás, számítás és hálózatkezelés
– Microsoft SQL az adatbázis-szolgáltatások és reporting széles körű megvalósításáért
– Microsoft .NET szolgáltatás
– Live szolgáltatások a dokumentumok, fényképek, file-ok és információk szinkronizálásának, megosztásának és tárolásának konzisztens módjáért, függetlenül az alkalmazott platformtól (PC, telefon, PC alkalmazás, website)
– Microsoft Sharepoint Services és Microsoft Dynamics CRM Services az üzleti tartalmak és a csoportmunka biztosítása, valamint a gyors megoldásfejlesztés érdekében



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés