Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másfél év börtön szoftverlopásért

Laptop

Másfél év börtön szoftverlopásért

17 hónap börtönt kapott az ex-alkalmazott, mert lopott a Microsofttól.

A 31 éves, a vállalatnál korábban adminisztratív feladatokat végző Kori Robin Brown a cég Xbox konzol és játékfejlesztő részlegén dolgozott – s közben 6 millió dollár értékben rendelt szoftvert anyacégétől. A redmondi vállalat ugyanis kedvezményes áron kínálja szoftvereit saját dolgozóinak, amit Brown igyekezett is kihasználni: az Microsoft SQL Server adatbázis-kezelő szoftverből folyamatosan nagyobb mennyiséget rendelt, amit aztán saját maga értékesített.

Az 1998 és 2000 közötti időszakban tevékenykedő ex-alkalmazott talán le sem bukott volna, ha korábban egy jóval nagyobb csalást követően nem rendelnek el részletesebb vizsgálatot. A cég akkor fogadott külön embereket az ilyen esetek kivizsgálására, amikor tavaly egyik menedzsere – név szerint Daniel Feussner – decemberben letartóztatásra került. A pazarló életmódot folytató Feussner ugyanis szintén a diszkont áron vásárolt, majd jelentős haszonnal továbbadott szoftverekből élt – egészen addig, amíg egy helyi kórházban véget nem vetett életének (vélhetően a rá nehezedő pszichikai nyomás miatt). Júniusban pedig Richard Gregget, a Windows egyik projekt koordinátorát tartóztatták le 17 millió dolláros károkozás vádjával, s ennek a vizsgálatnak az eredményeként akadt horogra Brown is.

A bíróság döntött, s 17 hónapnyi börtönbüntetésre ítélte Brown kisasszonyt korábbi tetteiért, ezenfelül arra kötelezte, hogy szabadulása után három évig együtt kell működnie a hatóságokkal – azaz gyakorlatilag megfigyelés alá helyezik a hölgyet. A már korábban említett Richard Gregg azonban azt állította, hogy nem bűnös, így az ő esetében még az egész peres eljárás hátravan (ami egyébként majd januárban veszi kezdetét).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés