Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel új processzorai most még jobban támogatják a vállalatokat

Laptop

Az Intel új processzorai most még jobban támogatják a vállalatokat

Az Intel Corporation bemutatta 17 új, vállalatoknak szánt processzorát, köztük az Intel Xeon 5500 processzor-családot. A most bejelentett szerver-processzorok hordozzák a legforradalmibb tulajdonságokat a majdnem 15 évvel ezelőtt megjelent Intel Pentium Pro processzor óta.

A chipek automatikusan alkalmazkodnak a szükséges energia-szinthez, meggyorsítják az adatközponti tranzakciókat és az adatbázisokban való keresést, valamint kulcsfontosságú szerepet játszanak azokban a tudományos felfedezésekben, ahol a kutatók a szuperkomputereket használják. Emellett kiváló energia-hatékonysági képességekkel is bírnak, így csökkentve az energia-költségeket.

A Xeon 5500 sorozat, korábbi kódnevén “Nehalem-EP” egy sor olyan technológiát vonultat fel, amelyek radikálisan javítják a rendszersebességet és sokoldalúságot. Ezen technológiák közé tartozik a Turbo Boost technológia, a Hyper-Threading technológia, a Power Gates, a továbbfejlesztett Intel virtualizációs technológia, valamint az úgynevezett Extended Page Tables. Ezek mind segítenek a rendszernek abban, hogy különböző feladatok-mennyiségekhez alkalmazkodhasson.

Ahogy az internet-használat egyre jobban megközelíti az Intel által vizionált 15 milliárd összekapcsolt eszközt, az Intel Xeon 5500 sorozat ugyanúgy támogatja majd az internet infrastruktúrájának közeledő átalakulását. A high-tech iparág célja, hogy az alkalmazásokat optimalizált processzorról és számítógépes hardverről futtassák, amelyek igény szerint érhetőek el és megfelelően skálázhatók. A gyakran felhő-alapú számítástechnikának nevezett vízió rendkívül népszerű lehet, elsősorban a Xeon 5500 alkalmazkodási képessége és intelligenciája miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés