Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel frissítette legnépszerűbb mobil platformját

Laptop

Az Intel frissítette legnépszerűbb mobil platformját

A Computex első napján az Intel Corporation négy új processzort mutatott be, többek között egy olyan alacsony energiafogyasztású változatot és egy chipsetet, amelyeket kifejezetten az ultravékony laptopokba terveztek.

Az Intel ultra-alacsony feszültségű (ULV, ultra-low voltage) processzorai lehetővé teszik majd olyan új, otthoni felhasználóknak szánt laptopok gyártását, melyek vastagsága kevesebb mint 2,5 centiméter, tömegük 0,9-2,3 kilogramm közé esik, miközben áruk is megfizethető marad. Ezek a processzorok továbbá kevesebb energiát fogyasztanak annak érdekében, hogy hosszabb akkumulátor-üzemidőt tegyenek lehetővé, pontosan azt a felhasználói élményt nyújtva, amelyet a vevők elvárnak az Intel-alapú laptopoktól. Mindezeken túlmenően az Intel további eszközöket jelentett be, melyek képesek vezeték nélküli csatlakozásra az Intel opcionális My WiFi Technológia használatával.

“Az ultra-alacsony feszültségű processzorokkal felszerelt ultravékony laptopokkal a felhasználók a teljesítmény és az energiafogyasztás kiváló egyensúlyát tapasztalhatják, amely egyedülálló a piacon” – hangsúlyozta Mooly Eden az Intel Mobile Platforms Group vezetője, aki hozzátette, hogy az Intel büszke arra, hogy elérhető szélesebb felhasználói réteg jut majd ultravékony laptopokhoz a jövőben.

Az Intel erősíti vezető pozícióját a sztenderd feszültségű Intel Core 2 Duo processzorok terén is, ahol kínálata a 3,06 gigahertzes órajelet is eléri. Ezek az energia hatékony processzorok áttörést nyújtanak a gyorsaságot igénylő üzleti és otthoni felhasználók számára a mobil teljesítmény és válaszképesség terén. A felhasználók megnövekedett teljesítményt fognak tapasztalni több számításintenzív alkalmazás párhuzamos futtatásakor, ahogyan a kétmagos processzorokra optimalizált szoftverek  esetén is.

A vállalat továbbá felfedte az ultra-alacsony feszültségű processzorokra épülő laptopokba szánt Mobile Intel GS40 Express Chipset termékét is. Ez a lapkakészlet segíti majd a fogyasztók elvárásainak még jobb teljesítését; javulnak a HD multimédiás képességek, támogatja a Windows Vista Premiumot, valamint natív támogatást nyújt integrált HDMI-hez.

A felhasználók a beágyazott Intel My WiFi Technológiával most még több vezeték nélküli lehetőséget kapnak. A technológiának köszönhetően az Intel Centrino 2 processzoros laptopokhoz több eszköz csatlakozhat, természetesen vezeték nélkül. Kamerák, printerek, HDTV, MP3 lejátszók – egyszerre akár nyolc WiFi-s eszköz – csatlakozhat a laptophoz, amely rendelkezik a My WiFi technológiával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés