Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kalkulátor nem hazudik

Laptop

A kalkulátor nem hazudik

A virtualizált környezetek tervezését segíti az APC online kalkulátora.

A virtualizálással kapcsolatos egyik probléma, hogy miközben kétségkívül csökkenti az energiafelhasználást az adatközponti szerverek konszolidálásával, addig a létesítmény energiafelhasználási hatékonysága (PUE – a létesítmény teljes energiafelhasználásnak és az informatika energiafelhasználásának aránya) valószínűleg romlik.

Annak érdekében, hogy segítse a vállalati döntéshozatalt az informatikai terhelések virtualizálásával kapcsolatos fizikai követelményekről, az APC ingyenes, a vállalati adatközpontok hatékonysággal foglalkozó portálján elérhető online eszközt fejlesztett ki.

A virtualizáció sok előnnyel járhat az adatközpontokban, ilyen például az energiamegtakarítás, a nagyobb számítástechnikai teljesítmény, a helymegtakarítás, valamint a terhelés-áthelyezés és a katasztrófaelhárítás megkönnyítése.

Kevésbé ismert azonban, hogy mekkora megtakarítás érhető el, ha az energiaellátási és hűtési infrastruktúrát a virtualizált terheléshez méretezik. A Virtualization Energy Cost Calculator grafikusan jeleníti meg a legfontosabb eredményt, valamint jelzi a virtualizálás előtti és utáni környezetek hatékonyságát.

A kalkulátort a tervezés korai fázisában érdemes használni, hogy a megfelelő információk alapján hozhassák meg a döntéseket és próbálhassák ki a különböző szituációkat és megközelítéseket. Az Európai Unió adatközponti hatékonyságot szabályozó etikai kódexének javaslatait szem előtt tartva az eszköz mind az informatikai, mind a fizikai infrastruktúra szempontjait figyelembe veszi.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés