Connect with us

Hirdetés

technokrata

A játékosok világrekordjait is jegyzi a Guinness

Laptop

A játékosok világrekordjait is jegyzi a Guinness

Kiadta a számítógépes játékokkal elért világrekordokat bemutató legújabb kötetét a Guinness. A cég szerint azért van szükség a játékosok teljesítményének a dokumentálására, mert a fiatalok leginkább ezekre az eredményekre kíváncsiak.

Két éve európai és amerikai fiatalok körében készített felmérést a Guinness arról, hogy milyen új témákat látnának szívesen a Rekordok Könyvében. Miután kiderült, hogy a megkérdezett fiatalok leginkább a számítógépes játékokkal kapcsolatos eredményekre kíváncsiak, úgy döntöttek, hogy saját kötetet szentelnek a témának. Az idén megjelent Guinness World Records Players Edition azóta már a második játékokkal kapcsolatos kiadványuk.

A könyvből többek között megtudhatjuk, hogy a legjobb Guitar Hero játékos 3722 számot játszott le hiba nélkül, a Sonic the Hedgehog 3-at a leggyorsabban 49 perc 17 másodperc alatt lehet végigjátszani a legjobb Halo 3 – ban elért kampánypontszám pedig 2048 volt. A kötetben azonban nem csak a legügyesebb játékosok kaptak helyet, a legkitartóbbakat is felsorolják. A leghosszabb ideig egy FPS-el játszó csapat például a Frag Dolls volt, melynek három tagja 24 órát és négy percet ült megszakítás nélkül a gép előtt a Rainbow Six: Vegas 2 társaságában.

“Az első tizenkét óra után már nem láttam és gondolkodni sem tudtam. De aztán túljutottam a mélyponton és úgy éreztem, hogy akár egy hétig is tudnék megállás nélkül játszani. A siker érdekében meg kellett küzdenem a kétségeimmel és elhitetnem magammal, hogy meg tudom csinálni.”- nyilatkozta Kirsten Kearney a legkitartóbb csapat tagja a Telegraphnak. Ahhoz, hogy a Guinness elismerjen egy játékban elért eredményt a jelentkezőknek a más rekordok hitelesítésénél bevett módon kell igazolniuk a teljesítményüket. A kísérletnek legalább nyolc tanú jelenlétében kell történnie, akik között vannak szakértők, és az eseményt rögzíteni kell.

Ha valaki világrekorder játékos szeretne lenni érdemes most megpróbálkoznia a kimagasló eredmények elérésével, mivel a játékos teljesítmények viszonylag friss kategóriát jelentenek a rekordok között, és kevesebb ideje próbálkoznak megdöntésükkel, mint mondjuk a virsli evésben, vagy hosszútávfutásban beállított csúcsok döntögetésével.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés