Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ne legyen mindenható a rendszergazda!

Laptop

Ne legyen mindenható a rendszergazda!

Könnyen felügyelhetővé tehető a Linux és Unix rendszerek rendszergazdai tevékenysége.

Rendhagyó sajtótájékoztatón mutatta be a Novell root-jelszó kezelő felügyeleti megoldását, a Privileged User Managert. Mivel (nagy)vállalati környezetben számos rendszergazda férhet hozzá egy-egy hálózathoz, gyakran nincsen felelőse egy tévedésnek – azaz a rendszergazdák „láthatatlanná” válnak. Ezt akarta érzékeltetni a vállalat a Láthatatlan kiállításra tervezett körsétával, ahol a látó emberek megtapasztalhatják, milyen érzés vakon élni a mindennapi életet.

Visszatérve a Novell fejlesztéséhez: a vállalat a root-jelszó kezelés problémájára kívánt megoldást adni a Privileged User Manager segítségével, mely révén a rendszergazdák saját felhasználói azonosítójukkal végezhetik el feladataikat, és szükségtelenné válik a root szintű hozzáférés kiadása. A megoldás a vezetők számára gyors és egyszerű módszert kínál a rendszergazdák tevékenyégének ellenőrzésére.

„Korábban jelentős fejtörést okozott a vállalatoknak az, hogy Linux és Unix rendszerekben több munkatársnak is ismernie kellett az adminisztrátori jelszót, és így nem lehetett meghatározni, hogy mikor ki dolgozott a rendszerben, hiba esetén nem tudták megállapítani, ki a felelős. [..] A Novell root-jelszó felügyeleti megoldása minden szempontból központilag kezelhető megoldást kínál, beleértve a telepítést, a kiépítést, a biztonsági házirendeket és a billentyűleütések naplózását.” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője. Hargitai azt is elárulta, hogy kétféle (elő)fizetési konstrukcióban kínálják az egyébként zárt forrású terméket. Az ügyfelek választhatnak havi előfizetés és örökre szóló vásárlás között.

A Novell Privileged User Manager a legtöbb Linux/Unix rendszerrel kompatibilis, például a SUSE Linux Enterprise, a Red Hat Enterprise Linux, a Solaris, az AIX és a HP-UX rendszerekkel.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés