Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszűnik a Fujitsu Amilo és Esprimo

Laptop

Megszűnik a Fujitsu Amilo és Esprimo

Tenyérerezet-leolvasó, ingyenes vírusirtás – Lifebook márkanév alatt egységesíti és a prémium irányba tolja el noteszgépeit a japán vállalat.

Ma délelőtt, a Lexus Pest Szalonban tartott sajtótájékoztatót a japán vállalat, ezzel hangsúlyozva a technológia és a környezettudatosság összefonódását. Amint azt Novotny Dénes, a vállalat hazai leányának termékmenedzsere elmondta, a tavalyi cégátalakulás komoly változásokat hozott a vállalat életében. A Siemens kiválásával a mobil termékvonal kicsit háttérbe szorult; ezen kíván most változtatni a Fujitsu. Teszi mindezt úgy, hogy közben nem kerül át a gyártókapacitás a távol-keletre, ezért például a gépek szervizelése továbbra is Magyarországról történik, miközben az alkatrész-utánpótlást az augsburgi gyár biztosítja.

Ezentúl csak az egységes Fujitsu Lifebook portfólió lesz hozzáférhető, elbúcsúzik az Amilo és hamarosan az Esprimo Mobile márkanév is. Ugyanakkor a megszokott termékkategóriák megmaradnak: a vállalat kínál laptopokat minden szegmens számára (a modellnév H betűjelzése utal az otthoni felhasználóknak szánt változatokra). Eközben igyekszik javítani a márka imázsán is, többek között olyan lépésekkel, mint az általános 3 éves (professzionális gépekhez opcionálisan 5 éves) garancia, illetve a Fujitsu Fészek program. Utóbbi helyi sajátosság, csak a magyar piacon létező, „felhasználó-elégedettséget növelő”, ingyenesen igénybe vehető kezdeményezés, melynek keretében extra szolgáltatást nyújt a vállalat minden vásárlója számára olyan szoftveres problémákra, mint az eszköztelepítés, az internetbeállítások elvégzése vagy a vírusirtás.

Lifebook noteszgépek
A Lifebook sorozat minden tagját egységesen Japánban fejlesztik. A noteszgépek alkalmasak mobil szélessáv beépítésére, megtalálható bennük az Anti Theft Protection biztonsági rendszer előkészítése. A bemutatott Lifebook modellek majd mindegyike Intel Capella platformon 64-bites Windows 7 operációs rendszerrel működik. A moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy az optikai meghajtó helyére második akkumulátor kerüljön, amely megnöveli az üzemidőt. Az ECO gomb bekapcsolásával pedig tovább csökkenthető az energiafelhasználás a nem használt portok kikapcsolása által.

A ma bemutatott kilenc noteszgép között két érdekes modell debütált: az első és egyetlen 13,3” forgatható kijelzős T900-as; és a mozgó alkatrész nélkül épített, víz- és ütésálló Teampad 700. Előbbi LED-es kijelzője két irányban forgatható, és mivel képes a külső fény érzékelésére, és saját fényerejének ehhez igazítására, elősegíti a szabadban történő munkavégzést. Hordozhatóságát támogatandó, az Intel vPro-technológás i7/i5 processzorral szerelt masina tömege 1,8 kilogramm.

Fujitsu Lifebook T900

A Teampad 700-as az egészségügyben, a kereskedelemben, a biztosító társaságoknál és a szolgáltató vállalatoknál változó helyszíneken dolgozó szakembereknek készült. A folyamatos munkavégzést a beépített Bluetooth, Wlan és az akár 6 órás akkumulátor-üzemidő garantálja. Az egy kilogrammnál könnyebb érintőképernyős eszköz – mozgó alkatrész híján – ellenáll az ütésnek és nem zavarja működését az sem, ha víz éri. Előbbit Novotny a sajtótájékoztató közben azzal demonstrálta, hogy körülbelül másfél méterről szándékosan a földre ejtette az eszközt. A Teampad 700-as ezt a normál noteszgépeket igen kellemetlenül érintő eseményt gond nélkül vészelte át.

Fujitsu Teampad

Üzleti és lakossági felhasználásra egyaránt
Az Intel i7/i5/i3 processzorral szerelt Lifebook E780 15,6” kijelzője választható HD, vagy HD+ felbontásban. A noteszgép moduláris felépítése lehetővé teszi második akkumulátor elhelyezését, amivel az üzemidő akár 18 órára növelhető. A Lifebook S710-es és az akár magnézium házban is elérhető S760-as egyaránt Intel vPro-technológiával rendelkezik. Használójának adatait és tartalmait az illetéktelen kíváncsi szemek elől ujjlenyomat-olvasó védi. Érdekesség, hogy a Fujitsu szerint az ujjlenyomat-olvasóknál hamarosan még biztonságosabb biometrikus ellenőrzés terjed majd el az erre fogékony vásárlók között: a tenyérerezet-ellenőrző eszköz egyelőre külső, USB-s csatlakozású változatban érhető el.

A kis, 12,1” méretű kijelzővel szerelt Lifebook P770 mobil munkavégzéshez készült: beépített Wlan-n, Bluetooth, beágyazott 3G és webkamera áll rendelkezésre. Az 1,4 kg tömegű noteszgép akár 8 óráig használható külső táp nélkül, mivel alacsony fogyasztású Intel i7 processzorral és kisebb fogyasztású SSD-vel építik.

Üzleti és lakossági felhasználásra egyaránt alkalmas a P sorozat másik tagja, a Lifebook P3110-es. Az elegáns és ultravékony noteszgép 1,6 kg-os tömeggel rendelkezik. A 11,6 hüvelykes LED kijelző mind a normál látómezőhöz, mind pedig az eredeti DVD-formátum megjelenítéséhez ideális. Ultra-kisfeszültségű Intel processzorral dolgozik; ezáltal mintegy hat órás teljes akku-üzemidőt biztosít.

A Lifebook NH570 a multimédiás alkalmazásokra optimalizált. Ezt már tekintélyt parancsoló, 18”-os HD+ TFT-kijelzője is mutatja. Emellett beépített Blu-ray-író gondoskodik az optikai lemezek kezeléséről. Az ilyen alkalmazásoknál elengedhetetlen HDMI, Bluetooth és n-szabványú WLAN egyaránt az N sorozat sajátja.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés