Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kibővült a Google keresője

Laptop

Kibővült a Google keresője

A hét végéig minden az oldalt magyarul használó internetezőhöz megérkezik.

A Google 10 évet töltött keresőoldalának optimalizálásával, és a mostani változás a legújabb lépés ebben a folyamatban. A felület bal oldalán egy új, az aktuális kereséshez alkalmazkodó, és az annak szempontjából releváns keresési opciókat megjelenítő navigációs sáv jelent meg. Ez az adott keresés során azokat az eszközöket és finomítási lehetőségeket kínálja fel, melyek a legközelebb visznek az elvárt eredményhez, és ezzel a felhasználók számára még nagyobb kontrollt biztosít. A navigációs sáv a Google elmúlt három évben bevezetett, három legerősebb keresési technológiájának beépítésével készült (Univerzális Keresés, Keresési Opciók, és Google Squared).

A baloldali panel felső részén az Univerzális Keresés felajánlja a választási lehetőséget a különböző találattípusok között, sőt kiemeli a keresett kifejezésre a várhatóan legpontosabb találatot adó ikonokat. A felhasználó a különböző ikonokra kattintva más-más találatokhoz juthat, úgymint a Képek, Videók vagy Blogok, míg a „Minden” opció az eddig is ismert általános keresési eredményeket hozza.

Azáltal, hogy a Keresési Opciók panel bekerült a navigációs sávba, egyszerűbbé vált a keresés. A típusonként kapott találatokat a felhasználók különböző szempontok alapján tovább szűrhetik. Így lehetőséget nyújt például csak bizonyos típusú képek, videók, vagy éppen dátum szerinti keresésre. A navigációs sáv dinamikusan változik a keresőszavaknak megfelelően.

A Google Squared a keresőszóhoz kapcsolódó más kifejezéseket is felkínálja, hogy egyéb olyan tartalmakat is könnyen megtaláljanak a felhasználók, melyek az eredmények és a keresett téma szempontjából szintén érdekesek lehetnek. Ez a funkció egyelőre csak angol nyelven elérhető.

A Google a fenti frissítéseken kívül lehetővé tette a kedvenc keresési eredmények megjelölését, hogy a következő keresésnél még könnyebb legyen megtalálni őket. Emellett frissítette az oldal megjelenését, és változásokat eszközölt a logón is; továbbá lecserélte az oldalakon megjelenített reklámok háttérszínét. Ez az összesen több mint 100 apró módosítás megőrzi az oldal minimalista arculatát, ugyanakkor modernebb hangulatot kölcsönöz neki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés