Connect with us

Hirdetés

technokrata

3 milliárdot hozott eddig a „Call of Duty”

Laptop

3 milliárdot hozott eddig a „Call of Duty”

A játéksorozat egy digitális aranytojást tojó tyúk.

Az Activision és a Blizzard összeolvadásából létrejött Activision Blizzard (fantáziadús név) pénteki bejelentése szerint napjainkig több mint 3 milliárd dolláros bevételre tettek szert a Call of Duty játéksorozat szellemi tulajdonjogát birtokló kiadónál. A széria 2003-as indulása óta összesen több mint 55 millió példány fogyott a program különböző változataiból, közölte a kiadó, többek között az NPD Group becslésére alapozva.

Ezt az összeget egy erős rohammal sikerült elérni: a legutolsó kiadás 550 millió dollárt hozott alig öt nap alatt. A „Call of Duty: Modern Warfare 2” epizód immár a hatodik a sorban, és a második, modernkori fegyvereket alkalmazó tagja a szériának. Népszerűségét jelzi, hogy csak az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában 4,7 millió példány kelt el belőle eddig.

Ehhez a sikerhez minden bizonnyal az a felháborodás övezte médiafigyelem is hozzájárult, aminek következtében Oroszországban betiltották a játék eredeti változatában való forgalmazását. A Moszkvában zajló történet szerint egy ultranacionalista terrorcsoport (akik az előző részből már ismerősek lehetnek a játékot kedvelőknek) okoz fejfájást az amerikai és az angol kommandósoknak. Az egyik „jelenet” szerint terroristabőrbe bújva kell halomra lőni ártatlan utasokat egy reptéren; valószínűleg ez csaphatta ki a biztosítékot a szláv medvénél. További részletek itt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés